Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

«Ο Μακεδονικός Αγώνας και οι Πελοποννήσιοι Μακεδονομάχοι», εκδήλωση από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ν. Ξάνθης «Ο Γέρος του Μωριά»

Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Ξάνθης «Ο Γέρος του Μωριά», διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας και οι Πελοποννήσιοι Μακεδονομάχοι», τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ξάνθης, κάτω από τον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ο Γεώργιος Γκοβέσης, αντιπρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για την εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας, όπως σημείωσε, θα αναδειχθούν άγνωστες πτυχές της ιστορίας για την συμμετοχή των Πελοποννησίων στον Μακεδονικό Αγώνα, μία πρωτοβουλία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που αποφασίστηκε λόγω της συμπλήρωσης φέτος 120 χρόνων από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά στον αγώνα πολλών αγωνιστών από την Πελοπόννησο, που ηρωικά θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας αποτελώντας αιώνια φωτεινά παραδείγματα για τις επόμενες γενεές.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:radio899.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου