Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τουρκία: Λάδι στη φωτιά της Μ. Ανατολής βάζει ο Γιαϊτζί - «Να υπογράψουμε συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Παλαιστίνη»

 


Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το είχε προτείνει στο Ισραήλ, όποτε η στήριξη για κράτος της Παλαιστινης, είναι έτοιμοι να το κάνουν πράξη με τη Λωρίδα της Γάζας και να ανακηρύξουν την ενότητα των ΑΟΖ της Τουρκίας με την Παλαιστινη..

Δείτε Συνέντευξη στην ΕΡΤ γιατί το Ισραήλ δεν αποδέχεται ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους..

Ο αρχιτέκτονας του λεγόμενου τουρκολιβυκού μνημονίου επωφελείται της κρίσης στη Μ. Ανατολή για να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας

«Με αυτό το σύμφωνο, η Παλαιστίνη θα αναγνωρίσει νομικά τόσο τα δικαιώματά της στις θάλασσες όσο και στη Λωρίδα της Γάζας ως δικά της. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, η Παλαιστίνη θα έχει θαλάσσια περιοχή διπλάσια από το έδαφός της. Η Γάζα θα έχει πάνω από 20 φορές μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση. Θα καταγραφεί ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στην Παλαιστίνη. Η Τουρκία θα αποκτήσει τόση επιπλέον θαλάσσια έκταση όση έχει η Κύπρος. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο σε αυτή τη συμφωνία. Είπα και στην κυβέρνηση τις απόψεις μου για αυτό το θέμα».

Ο Τούρκος υποναύαρχος δεν παραλείπει να βάλει για άλλη μια φορά κατά της Ελλάδας για τις αξιώσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας τη διαφορά μεταξύ του ελληνικού επιχειρήματος περί κράτους-Αρχιπελάγους και της (τουρκικής) νομικής θεωρίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου