Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Washington Post: «Οι ρωσικοί S-400 μπορούν να εντοπίσουν μαχητικά αεροσκάφη Stealth όπως το F-35»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Λύθηκε το μυστήριο με τίποτα η Τουρκία δεν παίρνει F-35 γιατί η ΜΟΣΧΑ θα τα αποκωδικοποιήσει και θα γίνουν βορά των S-400…

Η ουσία του ζητήματος έγκειται στον φόβο ότι οι S-400 θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ευαίσθητη τεχνολογία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του F-35. Οι διπλωματικές επιπτώσεις από την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμεύουν ως ένα οδυνηρό παράδειγμα των εντάσεων που περιβάλλουν το ζήτημα.

Η διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την αγορά των S-400 το 2019 είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35, σταματώντας ουσιαστικά όλες τις διαδικασίες εκπαίδευσης και παράδοσης που σχετίζονται με τα μαχητικά αεροσκάφη. Η ρήξη αυτή υπογραμμίζει τη σοβαρότητα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη συνύπαρξη των F-35 και των S-400.

Η Kathryn Wheelbarger, τότε υπηρεσιακή βοηθός υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, συνόψισε επιγραμματικά αυτή την ανησυχία όταν αναγνώρισε ανοιχτά ότι οι S-400 σχεδιάστηκαν ειδικά για να στοχεύουν και να εξουδετερώνουν αεροσκάφη όπως τα F-35. Σύμφωνα με τα λόγια της, είναι «αδιανόητο να φανταστεί κανείς ότι η Ρωσία δεν θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία συλλογής πληροφοριών».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου