Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δουλοπρέπεια χωρίς όρια: «Να δώσουμε κάτι!»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Υψώστε ανάστημα, κάθε αδιανόητη «διπλωματική και καλά υποχώρηση» ο Τούρκος την καταλαβαίνει ότι τελείς σε πανικό…


Αφεση αμαρτιών για τον «Αττίλα». «Οθωμανική» ξανά η Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει στις 10 Απριλίου το Γενί Τζαμί για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα
Μανώλης Κοττάκης

 Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας έγιναν τζαμιά κι εμείς επαναλειτουργούμε με ιμάμη και μουεζίνη τα παλαιά οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ως ευχαριστώ στην προσβολή της θρησκείας μας!

Η πρωτοβουλία για το Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης ελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών με τη λογική τού «κάτι να δώσουμε». Φράση που επαναλαμβάνεται επανειλημμένως στα παρασκήνια από κυβερνητικά χείλη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους, οι οποίες έχουν ως φιλοδοξία την κατάληξη της υπογραφής συνυποσχετικού αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο. 

Η τρέχουσα κυβέρνηση των Αθηνών όμως αποφάσισε να υπενθυμίσει την επέτειο της εισβολής του «Αττίλα» με τρόπο εντελώς… πρωτότυπο και… διαφορετικό: Ισλαμικό. Με φέσι. Αποφάσισε να κάνει το χατίρι του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί τη Θεσσαλονίκη «τα σύνορα της καρδιάς του», και ανοίγει έπειτα από έναν αιώνα, στις 10 Απριλίου, το Γενί Τζαμί προκειμένου να προσευχηθούν εκεί οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης για τη λύση της νηστείας του Ραμαζανιού! Οι μουσουλμάνοι που δεν υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου