Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Τουρκικός αναθεωρητισμός - απειλή πολέμου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Ο κύριος Πρέσβης έδωσε σε αυτές τις δύο παραγράφους το γιατί η Άγκυρα ενοχλείται από την εξωτερική μας πολιτική και πως η ΑΠΟΤΡΟΠΗ επιβάλει την ενοτητα όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Η ενότητα στην πολιτική και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη Τουρκία είναι αυτοσκοπός. Η ενότητα αυτή ταιριάζει σήμερα στους Έλληνες.

Του Αλέξανδρου Π.Μαλλιά, πρέσβη επί τιμή

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα προτιμούσε ασφαλώς μια κυβέρνηση η οποία:

- Θα άνοιγε τα σύνορα στον Έβρο, αποσύροντας και την ελληνική ακτοφυλακή από το Αιγαίο.

- Θα «πάγωνε» τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

- Θα σταματούσε τη διεθνή ενημέρωση για την Τουρκία υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα για τον Έβρο και το Αιγαίο.

9. Η ενότητα στην πολιτική και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη Τουρκία είναι αυτοσκοπός. Η πολιτική συνεννόηση δεν μπορεί να είναι περιστασιακή και δειλή. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός απαιτεί να είναι ισχυρή, πειστική, να εμψυχώνει. Χωρίς παρενθέσεις και αστερίσκους.

1. Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών επιτάσσει στο Άρθρο 2 παρ.4 ότι «Oλα τα μέλη θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους…». Επίσης, η Τελική Πράξη του Ελσίνκι προβλέπει ότι «…Τα κράτη θα απέχουν της χρήσης βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους. Κανένας ισχυρισμός δεν μπορεί να προβληθεί ως αιτιολογία για την προσφυγή στην απειλή ή στη χρήση βίας κατά παραβίαση της Αρχής αυτής».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου