Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο AKINCI, του προσωπικού του Αζερμπαϊτζάν

 Ιστοσελίδα «savunmatr» της 30 Ιουλίου 2022

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα AKINCI (TİHA), ομάδας στρατιωτικού προσωπικού του Αζερμπαϊτζάν στις εγκαταστάσεις BAYKAR στο Τσόρλου.

-Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν θέλουν να είναι ένας από τους αποτελεσματικούς χρήστες του AKINCI TİHA μετά το Bayraktar TB2.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η TRT, μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών του Αζερμπαϊτζάν, εκπαιδεύτηκε στο επιθετικό μη επανδρωμένο αφος AKINCI (TİHA) στις εγκαταστάσεις στο Τσόρλου, στο πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας, που υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Στο προσωπικό που ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σε τελετή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή Bayraktar TB2, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά το AKINCI σε σύντομο χρονικό διάστημα.

AKINCI TİHA

Το AKINCI TİHA, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή κινητήρα την 1η Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή πτήσης στη Διοίκηση Βάσης του Αεροδρομίου Τόρλου του νομού Ραιδεστού.. Το AKINCI TİHA έσπασε το ρεκόρ υψομέτρου της ιστορίας της Τουρκικής αεροπορίας, φτάνοντας στο υψηλότερο ύψος που έφτασε από εγχώριο και εθνικό αφος. Το AKINCI, το οποίο ανέβηκε σε υψόμετρο 38.039 ποδιών (11.594 μέτρα), παρέμεινε στον αέρα για 25 ώρες και 46 λεπτά.

Το AKINCI TİHA διαφέρει από τα άλλα εγχώρια ΙΗΑ/SİHA μας, με τα κύρια χαρακτηριστικά του. Το Bayraktar AKINCI μπορεί να μεταφέρει 1.350 κιλά ωφέλιμο φορτίο. Επιπλέον, θα έχει ικανότητα μάχης αέρος-αέρος, ενσωματώνοντας το ραντάρ AESA που αναπτύχθηκε από την ASELSAN.

Θα έχει επίσης την ικανότητα να μεταφέρει τοπικά αναπτυγμένους πυραύλους Gökdoğan και Bozdoğan, MAM-L, TEBER-82, KGK-82-83 SOM και πυρομαχικά MK-84. Το AKINCI TİHA θα είναι ένα σημαντικό κέρδος όσον αφορά την παροχή στην Τουρκία δυνατοτήτων μάχης αέρος-αέρος με ΙΗΑ και τη χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου