Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Η Ελλάδα δεν χορταίνει εξοπλισμούς, αυτή τη φορά ζήτησαν από τις ΗΠΑ 40 μαχητικά Ε/Π

 Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 2 Αυγούστου 2022


Έχουν υποβάλει τη λίστα των μαχητικών Ε/Π

Όπως αναφέρουν οι ειδικές ειδήσεις της τηλεόρασης Star στην Ελλάδα, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικού Εξοπλισμού και Επενδύσεων της Ελλάδος, έστειλε την αιτούμενη αίτηση στις αρχές των ΗΠΑ, για την αγορά 10 ΕΕ/Π τύπου AH-64E Apache, 10 βαρέων μεταγωγικών Ε/Π τύπου CH-47F Chinook και 20 μαχητικά Ε/Π μεταφοράς προσωπικού τύπου UH-60 Blackhawk.

Μετά την 5ετή Αμυντική Συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν αρκείται στους εξοπλισμούς, ζήτησε αυτή τη φορά 40 μαχητικά Ε/Π από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δώρισαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα και η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα στείλει αυτά τα θωρακισμένα οχήματα στον ποταμό Έβρο στη Δυτική Θράκη, τη συνοριακή περιοχή με την Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου.

Αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα, που υπέγραψε 5ετή Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από περίπου δέκα μήνες και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον εξοπλισμό στη Δυτική Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου, απαιτούσε συνεχώς νέα όπλα από τις ΗΠΑ.

Δεν χορταίνει εξοπλισμούς στη Δυτική Θράκη και το Αιγαίο

Νέα ΕΕ/Π ζήτησε αυτή τη φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που μετέτρεψε σε οπλοστάσιο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (Έβρου) στη Δυτική Θράκη και τη Στρατιωτική Βάση της Κρήτης στη Σούδα. Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέχισε να εξοπλίζει την Ελλάδα, τώρα έχει ζητήσει ΕΕ/Π από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ χορήγησαν 1200 θωρακισμένα οχήματα τον περασμένο μήνα

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασαν τον περασμένο μήνα 180 από τα συνολικά 1200 τεθωρακισμένα οχήματα M1117, που δόθηκαν στον Ελληνικό στρατό από τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι τα δωρεάν θωρακισμένα θ’ αναπτυχθούν στην περιοχή του ποταμού Έβρου στα Τουρκικά σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου