Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Τα θύματα της συνωμοσίας βρίσκονται στην κορυφή των ΤΕΔ

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments..

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 10 Αυγ 2024

 Emin ÖZGÖNÜL

Μετά τις αποφάσεις προαγωγής στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ) πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις. Στρατηγοί και ναύαρχοι που έπεσαν θύματα της συνωμοσίας, τοποθετήθηκαν σε σημαντικές θέσεις στις ΤΕΔ.

Καθορίστηκαν τα καθήκοντα 187 Ανωτάτων Αξκών που προήχθησαν στο ΑΣΣ. Διοικητής 1ης Στρατιάς τοποθετήθηκε ο Στγός Μετίν Τοκέλ, Διοικητής 2ης Στρατιάς ο Στγός Λεβέντ Εργκιούν, Διοικητής Στρατιάς Αιγαίου ο στρατηγός Ιρφάν Όζσερτ και Υ/ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Κεμάλ Γενί. Οι στρατηγοί που ήταν φυλακισμένοι σε υποθέσεις συνωμοσίας «Βαριοπούλα», «Στρατιωτική Κατασκοπεία» και υπόθεση «Ποϊράζκιοϊ» των FETO (Γκιουλενιστές), ανέλαβαν ενεργά καθήκοντα. Δκτής Στρατιάς έγινε ο Λεβέντ Εργκιούν, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση «Βαριοπούλα». 

Ο Άντνχος Οζντέμ Κοτσέρ τοποθετήθηκε Υπαρχηγός Στόλου, ο Άντνχος Γιαλτσίν Παϊάλ Επχης/ΓΕΝ, Υπνχος Μπαϊμπάρς Κιουτσιούκαταϊ τοποθετήθηκε Διοικητής Στόλου Μάχης, ο Υπνχος Εμρέ Σεζενλέρ τοποθετήθηκε Δντής Επιχειρήσεων ΓΕΝ και ο Υπτγος Φενταϊ Ουνσάλ, τοποθετήθηκε Δντής Επιχειρήσεων ΓΕΣ. Αυτά είναι τα καθήκοντα που σας κάνουν να αναρωτιέστε «Που ήμασταν και που φτάσαμε»:

Άντνχος Οζντέμ Κοτσέρ (Υπαρχηγός Στόλου) συνελήφθη στην υπόθεση συνωμοσίας «Βαριοπούλα» ενώ ήταν στο βαθμό του Πλοιάρχου και εξέτισε ποινή στη φυλακή Χάσνταλ. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια. Δικάστηκε ξανά και αθωώθηκε. Προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου.

■ Στγός Λεβέντ Εργκιούν, Διοικητής 2ης Στρατιάς: Ενώ ήταν Διοικητής του 49ου Συντάγματος Πεζικού στην «ΤΔΒΚ», ήρθε στην Τουρκία, κατέθεσε για την υπόθεση «Βαριοπούλα» και συνελήφθη. Πέρασε 3 χρόνια στη φυλακή Χάσνταλ. Καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλάκιση, παρόλο που απέδειξε ότι σπούδαζε για μεταπτυχιακό στην Αμερική την επίμαχη περίοδο του σεμιναρίου, η συνωμοσία αποκαλύφθηκε και επέστρεψε στις ΤΕΔ ως Σχης και ανήλθε μέχρι το βαθμό του στρατηγού.

■ Αντνχος Γιαλτσίν Παϊάλ, Επχης ΓΕΝ:: Δικάστηκε χωρίς σύλληψη στην υπόθεση Στρατιωτικής Κατασκοπείας της Σμύρνης. Αθωώθηκε μετά την αποκάλυψη της συνωμοσίας. Επέστρεψε στις ΤΕΔ το 2015. Ο Παϊάλ συνελήφθη επίσης από στρατιώτες των FETO κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

■ Υπνχος Μπαϊμπάρς Κιουτσιούκαταϊ, Διοικητής Στόλου Μάχης: Όταν δικάστηκε στην υπόθεση συνομωσίας «Βαριοπούλα», ήταν ο νεότερος κυβερνήτης πλοίου στη φρεγάτα TCG Gelibolu. Εξέτισε φυλάκιση 3 ετών και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. Αθωώθηκε ως αποτέλεσμα της επανάληψης της δίκης και επέστρεψε στις ΤΕΔ και προήχθη.

■ Υπνχος Εμρέ Σεζενλέρ, Δντής Επιχειρήσεων ΓΕΝ: Συνελήφθη και φυλακίστηκε για 3,5 χρόνια στην υπόθεση «Ποϊράζκιοϊ» Αφού αθωώθηκε, έγινε Ανώτατος. Ηγήθηκε της Επιχείρησης Sea Guard κατά των πειρατών στη Σομαλία. Αφού υπηρέτησε στη Διοίκηση του Νότιου Συγκροτήματος Καθηκόντων στο Άκσαζ, τοποθετήθηκε ΑΚΑΜ Μόσχας. Με το τελευταίο διάταγμα τοποθετήθηκε Διευθυντής Επιχειρήσεων ΓΕΝ

■ Υπτγος Φενταϊ Ουνσάλ, Δντής Επιχειρήσεων ΓΕΣ: Δικάστηκε στην υπόθεση Στρατιωτικής Κατασκοπείας της Σμύρνης. Αφού αθωώθηκε, επέστρεψε στις ΤΕΔ και έγινε Ανώτατος το 2016. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΓΕΕΘΑ στο βαθμό του Ταξίαρχου και μετά την προαγωγή του στο βαθμό του Υπτγου, τοποθετήθηκε Δκτης στο 7ο ΣΣ.

Θέλω πίσω την τιμή και την αξιοπρέπειά μου!

 Με τις τοποθετήσεις που έγιναν μετά τη συνεδρίαση του ΑΣΣ, ο Αρχιπλοίαρχος Ερέν Γκιουνάϊ, το θύμα της συνωμοσίας, τοποθετήθηκε ως Διοικητής SAT Komando στο Μπέϊκοζ της Κωνσταντινούπολης. Ο καταδρομέας των SAT Ερέν Γκιουνάϊ , ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε για 5 χρόνια στις υποθέσεις συνωμοσίας των Ναυάρχων και «Κλωβός», υπερασπίστηκε τον εαυτό του στη δίκη του λέγοντας: «Κρεμάστε με, αλλά μην με κρίνετε για την καταστροφή του κράτους, θέλω πίσω την τιμή μου και την αξιοπρέπειά μου». Ο Γκιουνάϊ, ο οποίος αθωώθηκε για την υπόθεση στην οποία καταδικάστηκε σε επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη, προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο το 2023 και τοποθετήθηκε Διοικητής Στενών Βοσπόρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου