Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Από τα κάγκελα της φυλακής μέχρι το Νο 1 των ΤΕΔ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Πέρασε «τη ΣΧΟΛΗ Εθνικής Αμύνης» στις φυλακές HASDAL!!

Τι να σχολιάσεις «τρώγονται σαν τα σκυλιά» αυτά να ληφθούν υπόψη στη τήρηση πληροφοριακού υλικού προσωπικοτήτων των ΤΕΔ..

Στγός Λεβέντ Εργκιούν (ΠΖ/1982/1ος)

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 3 Αυγ 2024

 Emin ÖZGÖNÜL

Ο Άντγος Eργκιούν, ο οποίος κρατήθηκε στις φυλακές Χάσνταλ για σχεδόν 3 χρόνια κατά τη διάρκεια της συνωμοσίας της «Βαριοπούλα», προήχθη σε Στγό. Ο Λεβέντ Εργκιούν θεωρείται ο «μελλοντικός Α/ΓΕΣ»...

Ο Εργκιούν (58), ο οποίος κρατήθηκε στις φυλακές Χάσνταλ για σχεδόν 3 χρόνια και καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της συνωμοσίας «Βαριοπούλα», προήχθη σε Στγό, τον υψηλότερο βαθμό στις ΤΕΔ, με τη συνεδρίαση του ΑΣΣ την προηγούμενη μέρα. Ο Eργκιούν, ο οποίος αναμένεται να διοριστεί ως Διοικητής Στρατιάς, θεωρείται ο μελλοντικός Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων και Α/ΓΕΕΘΑ. Έτσι, ο Εργκιούν, που νίκησε τους συνωμότες, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα ανέβει από τα κάγκελα της φυλακής στο Νο 1 θέση των ΤΕΔ.

Πρώτος στη ΣΣΕ (Αρχηγός Τάξεως)

Ο Eργκιούν, ο οποίος αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία (ΣΣΕ) στην κορυφή της τάξης του το 1988, ενεπλάκη στην υπόθεση συνωμοσίας «Βαριοπούλα» 20 χρόνια αργότερα, ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο ως Σχης. Επέστρεψε στην πατρίδα για να καταθέσει. Κατηγορήθηκε για πλαστά στοιχεία από τους εισαγγελείς των FETO (Γκιουλενιστές), συνελήφθη από δικαστές των FETO και καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλάκιση. Τρία χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε η σκευωρία της υπόθεσης και δικάστηκε ξανά, αθωώθηκε και επέστρεψε στις ΤΕΔ. Έγινε Ταξίαρχος το 2015. Ενώ υπηρετούσε ως Διοικητής της 4ης ΤΑΞΚΔ στο Tούντζελι, επιλέχτηκε να ηγηθεί της επιχείρησης μετά τα επεισόδια χαρακωμάτων στο Nουσαϊμπίν, στα οποία σκοτώθηκαν 60 στρατιωτικοί και καθάρισε την περιοχή από τους τρομοκράτες μέσα σε 21 ημέρες.

Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Eργκιούν, ο οποίος υπηρέτησε ως Δντής του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΓΕΕΘΑ με τον βαθμό του Υπτγου, παρευρέθηκε στη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο του 2016 ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ. Αργότερα προήχθη στο βαθμό του Άντγου και στη συνεδρίαση του ΑΣΣ που έγινε την προηγούμενη μέρα, έλαβε το 4ο αστέρι και έγινε Στγός. Θεωρείται ο Eργκιούν, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στο Επιτελείο του ΓΕΕΘΑ ή σε Διοίκηση Στρατιάς, ως ο μελλοντικός Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου