Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ο Καθηγητής κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ είναι από τους πρωτεργάτες για να πεισθούν οι πολιτειακοί παράγοντες, για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τι σημασία έχει η ΑΟΖ για την οικονομική ανόρθωση της Ελλάδος..
Ήδη καθίσταται πρόδηλο η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι οι Φρεγάτες BELHARRA αναλαμβάνουν το έργο φύλαξης των πλατφόρμων παραγωγής φυσικού αερίου…
Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι η «Λερναία Υδρα» προβλέπει από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων απέναντι σε μια ήπια τουρκική πρόκληση μέχρι και την υιοθέτηση ενός ακραίου σεναρίου, της κατάληψης πλατφόρμας πετρελαίου, στο ενδεχόμενο που η Άγκυρα θελήσει να εγκαταστήσει πλωτό γεωτρύπανο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Να σημειώσουμε ότι εμπνευστής του «άκρως απόρρητου» ως προς τις λεπτομέρειές του επιχειρησιακού σχεδίου «Λερναία Υδρα» ήταν ο τότε ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, επονομαζόμενος και «στρατηγός-αράχνη» λόγω της δράσης του στον τομέα των πληροφοριών, ο οποίος το 2012, ως υπηρεσιακός τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε δώσει εντολή να εκσυγχρονιστούν, να εμπλουτιστούν και να συνοψιστούν σε μια σειρά από επιμέρους επιχειρησιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων
Θα γυρίσουμε ενεργειακή σελίδα με την γεώτρηση της ExxonMobil το φθινόπωρο
ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί, για προστατεύσουμε τις πλατφόρμες παραγωγής φυσικού αερίου, τουλάχιστον τέσσερεις φρεγάτες Belh@rra, με πυραύλους που θα έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων…
Η σημασία της γεώτρησης που θα κάνει η ExxonMobil το φθινόπωρο του 2024 νοτιοδυτικά του νομού Χανίων: Εκτιμάται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει πάρα πολλά δισεκατομμύρια, ενώ θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε πύλη εισόδου ενέργειας για την ΕΕ.
Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι τα αποθέματα του φυσικού αερίου βρίσκονται σε όλους τους κοραλλιογενείς υφάλους που αρχίζουν από τον κόλπο της Κυπαρισσίας, μέχρι την ύβωση του Ερατοσθένη στην ΑΟΖ της Κύπρου και που απαντώνται σε βάθος 4500 μέτρων κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Με απλά λόγια, τα αποθέματα είναι πάρα πολλά. Τα εκτιμώ σε 30 τρισ. μ3. Ένας αμύθητος πλούτος! Αυτός ο πλούτος δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις και υποχρεώσεις για την Ελλάδα που αφορούν την προστασία των κοιτασμάτων. Η Ελλάδα γίνεται ο ενεργειακός πυλώνας της Ευρώπης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου