Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τουρκία: «Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του UNCLOS μονομερές δικαίωμα είναι η επέκταση των Χωρικών Υδάτων σε 12 ν. μ., που δεν την κάνουμε γιατί «έχουμε συμβούλους», ποιους, αλλά δεν τους κατονομάζω, γιατί τους δίνεις αξία..

www.energia.gr: Η Τραγική Ιστορία της ΑΟΖ και η Επιστροφή του Φοβικού Συνδρόμου στην Αθήνα: Όλα τα Κράτη της Ανατολικής Μεσογείου Ψάχνουν για Υδρογονάνθρακες Εκτός της Ελλάδας!!!

Οπως αναφαίρετο δικαίωμα είναι και η ανακήρυξη της ΑΟΖ πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας χωρίς να ρωτήσεις καμμία Τουρκία, όπως και για τα Θαλάσσια Πάρκα..

www.ethnos.gr: «Κλείδωσε» για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

Αλλά ο δικός μας ο κ. Μητσοτάκης ο Π/ Θ πάει στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα ειλικρινά να κάνει τι, «να εισπράξει τουρκική θρασύτητα και τσαμπουκάδες!!..»

Για μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν de facto καταστάσεις σε νησιά και νησίδες του Αιγαίου που δεν έχει καθορισθεί η κυριαρχία τους κάνουν λόγο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας με αφορμή τη δημιουργία δύο μεγάλων θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος

Νίκος Μελέτης

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις απειλές με αφορμη την εξαγγελία από την Ελλάδα της δημιουργίας των δυο θαλασσίων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο, καθώς σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δηλώνουν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr


IMG_1152.jpeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου