Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Το όνομα του Εθνικού Αφους Μάχης (MMU) ανακοινώθηκε ως KAAN

 Ιστοσελίδα «Savunma Sanayii Dergilik» της 2 Μαϊου 2023

Ανακοινώνοντας ότι θα ολοκληρώσουν όλες τις δοκιμές και θα παραδώσουν το KAAN στην ΤΠΑ με τις ανώτερες επιδόσεις του σε λίγα χρόνια, ο Ερντογάν είπε ότι θα είναι μία από τις πέντε χώρες στον κόσμο που θα παράγουν αυτόν τον τύπο μαχητικού αφους 5ης γενιάς.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το όνομα του εθνικού αφους μάχης που αναπτύχθηκε από την TUSAS, είναι «KAAN»

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στο «Πρόγραμμα Προώθησης του Αιώνα του Μέλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πανεπιστημιούπολη Kahramankazan της Τουρκικής εταιρίας TUSAŞ.

Αφού ανέβηκε στην εξέδρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε οδηγίες στους πιλότους του HÜRJET και του Εθνικού Αφους Μάχης (MMU) να ενεργήσουν με σύνδεση.

Το HURJET και το MMU τάχθηκαν με εντολή του Ερντογάν.

Μετά την άφιξη του HÜRJET μπροστά από την εξέδρα, το MMU με γραμμένο το όνομα KAAN στο σώμα του, ολοκλήρωσε την κίνηση ταξί στο καθορισμένο σημείο μπροστά από την εξέδρα.

Σημειώνοντας ότι άφησε πίσω του σημαντικά ορόσημα τις προηγούμενες ημέρες, με ορισμένα κρίσιμα έργα στην τουρκική αεροπορία, ο Ερντογάν είπε: «Πήραμε από το υπόστεγο το εθνικό μας αφος μάχης, το οποίο θα είναι η κύρια δύναμη μάχης της ΤΠΑ και το οδηγήσαμε στον διάδρομο προσγείωσης. Πραγματοποιήσαμε την πρώτη πτήση του πρώτου επανδρωμένου, υπερηχητικού αφους της χώρας μας, Hürjet. Πώς το βρήκατε, σας άρεσε? Ευχαριστώ... Αυτό το έθνος το κάνει, το πιστεύει. Απογειώσαμε για πρώτη φορά το ΕΕ/Π βαριάς κλάσης μας, το Atak-2, το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε αδελφό του ΕΕ/Π μας Atak».

Δηλώνοντας ότι το μη επανδρωμένο αφος μάχης Anka-3, έκανε την πρώτη του πορεία μετά το Kızılelma, το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αφος στον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα κάνουν νέα βήματα για να στέψουν τις περήφανες εξελίξεις και ένα από αυτά είναι το Εθνικό Αφος Μάχης, το οποίο ονόμασαν «ΚΑΑΝ».

Σημειώνοντας ότι το Εθνικό Αφος Μάχης KAAN θα πετάξει πολύ σύντομα, ο Ερντογάν είπε: «Φανταστείτε ένα τέτοιο αφος που θα μπαίνει στη φωλιά του εχθρού, σε ένα πολεμικό περιβάλλον χωρίς να το βλέπουν τα ραντάρ. Θα ανοίξει την υποδοχή του όπλου και θα ρίξει τον πύραυλο και τη βόμβα του στον εχθρό. Μετά θα επιστρέψει στη βάση του αθόρυβα όπως πήγε. Επιπλέον, οι μηχανικοί της χώρας μας θα κατασκευάσουν αυτό το αφος και οι πιλότοι της χώρας μας θα το πετάξουν. KAAN είναι το όνομα αυτού του αφους. Όλα τα κύρια συστήματα αποστολής θα είναι εγχώρια και εθνικά. Το KAAN θα είναι εξοπλισμένο με τα δικά μας όπλα, το δικό μας ραντάρ, τους δικούς μας υπολογιστές επικοινωνίας, ελέγχου πτήσης και αποστολής. Είναι δυνατόν να μη σε συγκινεί αυτή η εικόνα?».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου