Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Επιτροπή Ερευνών Κογκρέσου: Ο Μπάιντεν θέλει F-16 στην Τουρκία - αντιτίθενται ορισμένα μέλη

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Η έκθεση έχει κενά ενημέρωσης, διότι δεν είναι δυνατόν για να ενημερώσεις το ΚΟΓΚΡΕΣΟ να χρησιμοποιούν χάρτες Τουρκικούς που αμφισβητούν νησιά του Αιγαίου και κυριαρχικά δικαιώματα..

Είναι ως να τα αποδέχονται αρκεί να γίνει κατάρριψη των επιχειρημάτων του Μενέντεζ για υπερπτήσεις, απειλή πολέμου για επέκταση Χ.Υ. και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αρκεί να πάρουν τα F-16 οι Τούρκοι και οι οπλαδες τα λεφτά τους ..

Τέτοια απροκάλυπτη είναι η «ξεδιαντροπιά» που καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο..

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Π/ Θ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΟ (Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων) που αναδημοσίευσε ο ECONOMIST

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «έχει εκφράσει υποστήριξη για πωλήσεις που θα αναβάθμιζαν τον στόλο των F-16 της Τουρκίας που παλιώνει, αλλά ορισμένα μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους».

«Οι μακροχρόνιες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κλιμακώθηκαν το 2022 εν μέσω μεγαλύτερης στρατηγικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και επαναφορά διαφωνιών σε σχέση με τα ελληνικά νησιά κοντά στις ακτές της Τουρκίας», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την έκθεση, τον Μάρτιο του 2022, ο εμπειρογνώμονας για την Τουρκία και πρώην λειτουργός επιτροπών του Κογκρέσου Άλαν Μακόφσκι είπε στο πλαίσιο μαρτυρίας που έδωσε σε ακρόαση στο Κογκρέσο ότι «αν και οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες να κρατήσουν την Τουρκία το «στρατόπεδο της Δύσης», η τουρκική «αμφισημία τα τελευταία χρόνια» δικαιολογεί τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν και να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα για «το παίξουν εκ του ασφαλούς».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου