Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έρχονται έργα υποδομής 4,5 δισ. ευρώ για τον σιδηρόδρομο

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ορθά ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής τονίζει τη σημασία της Σιδηροδρομικής ΕΓΝΑΤΙΑΣ για την διασύνδεση των λιμένων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, Αλεξανδρουπολης με αυτά της Βουλγαριας και Ρουμανίας για την παράκαμψη των Στενών.

Υπενθυμίζεται στο Υπουργείο Υποδομων υφίσταται πλήρης μελέτη απο το 2011 για την ολοκλήρωση της ΟΔΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, διότι δεν έγινε ποτέ ο ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ στο ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ, που χρηματοδοτείται απο το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, κύριε Υφυπουργέ Υποδομων κ. Καραγιάννη, όπως απαιτεί ΝΑΤΟ και Ε.Ε., για τις ανάγκες του Στρατηγικού Λιμένα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Σας έχουν αναλυθεί σχετικά και σας παραδόθηκε εκ νέου η μελέτη.. (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως σημείωσε: «Η Αλεξανδρούπολη, μέσω των πολλαπλών και σταθεροποιητικών για την περιοχή ρόλων της ως ενεργειακός, μεταφορικός και στρατιωτικός κόμβος, αποτελεί πλέον λιμάνι του εκτεταμένου ΔΕΔ-Μ». 

Επιπλέον, τόνισε ότι, με την ένταξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο ΔΕΔ-Μ, «ξεκλειδώνουν χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία, προσελκύοντας, ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον και για ιδιωτικά κεφάλαια, για τη βελτίωση των υποδομών του». 

Μάλιστα, τόνισε ότι «εντός 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίησή τους και αυτή η σύνδεση των πέντε θαλάσσιων και ενός ποτάμιου λιμένα, αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά φορτία και ροές μεταξύ χωρών της Μέσης και Άπω Ανατολής και χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς παρακάμπτει τα στενά του Βοσπόρου».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου