Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Αποκλεισμός 1077 χλμ στα σύνορα! Τα ΙΗΑ και τα SİHA δεν αφήνουν πουλιά να πετάξουν

 Εφημερίδα «Σταρ» της 4 Δεκεμβρίου 2022

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τείχους ασφαλείας 1077 χλμ και δρόμων περιπολίας στα 1471 χλμ, στα σύνορα Ιράν-Συρίας. Ενώ οι οπτικοί πύργοι που παράγονται από την ASELSAN τοποθετούνται στα σύνορα με το Ιράν, τα θωρακισμένα και μη θωρακισμένα οχήματα περιπολίας, εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές συσκευές, τα ΙΗΑ και τα SİHA, ηλεκτρονικά και θερμικά συστήματα επιτήρησης, δεν αφήνουν τα πουλιά να πετάξουν από τα σύνορα.

Οι ΤΕΔ εισήλθαν στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ και άρχισαν να καταστρέφουν τα λημέρια των τρομοκρατών. Μέχρι στιγμής, 480 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από αεροπορικές επιχειρήσεις. Με την επιχείρηση που ονομαζόταν «Επιχείρηση Pençe-Kılıç», οι τρομοκρατικοί στόχοι καταστράφηκαν ένας προς έναν. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε την ασφάλεια στο επόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας φυσικά και τεχνολογικά μέτρα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου, την πρόληψη των παράτυπων μεταναστών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων.

1077 χλμ τείχος ασφαλείας και δρόμος περιπολίας

Σύμφωνα με τα νέα της εφημερίδας «Σαμπάχ», λόγω των γεωγραφικών συνθηκών, των κλιματικών συνθηκών, του κακοτράχαλου και μεγάλου υψομέτρου και της πολιτικής αστάθειας στις γύρω χώρες, ολοκληρώθηκε η κατασκευή τείχους ασφαλείας μήκους 1.471 χλμ και δρόμου περιπολίας και στα σύνορα Ιράν-Συρίας μήκους 1.077 χλμ, που θεωρείται κίνδυνος 1ου βαθμού, όσον αφορά την ασφάλεια των συνόρων. Τα τελευταία 5 χρόνια, το μήκος του τείχους προστασίας και της διαδρομής περιπολίας έχει αυξηθεί από 403 χλμ σε 1077χλμ.

Τα σύνορα με τη Συρία είναι σε ασφαλή χέρια

Στο πλαίσιο των εργασιών εγκατάστασης των Συστημάτων Φυσικής Ασφάλειας των Συνόρων (SFGS), ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τείχους ασφαλείας και του δρόμου περιπολίας σε ολόκληρο το τμήμα μήκους 837 χιλιομέτρων από τα 911 χλμ των συνόρων με τη Συρία. Τα τελευταία 5 χρόνια, το μήκος του τείχους προστασίας και της διαδρομής περιπολίας έχει αυξηθεί από 310 χλμ σε 837 χλμ.

Ο διαγωνισμός για την πρώτη φάση του έργου για την κατασκευή 33 χιλιομέτρων τείχους, δρόμου περιπολίας και φράχτη πάνελ υψηλής ασφάλειας κατά μήκος των ρεμάτων Habur και Hezil, που σχηματίζουν τα σύνορά μας με το Ιράκ, ξεκινώντας από το ανατολικότερο σημείο των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, έχει ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο του έργου που πραγματοποιήθηκε με την Aselsan, παραδόθηκαν 284 θερμικές κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν στις συνοριακές μονάδες που υπηρετούν στα σύνορα με τη Συρία.

Η ASELASAN παρήγαγε οπτικούς πύργους στα σύνορα με το Ιράν

Στα σύνορα με το Ιράν, μήκους 560 χιλιομέτρων, που είναι ένας άλλος γείτονας της Τουρκίας, έχει ολοκληρωθεί τείχος ασφαλείας 240 χλμ και δρόμος περιπολίας, που κατανέμονται 54 χλμ στο νομό Ίγντιρ, 81 χλμ στο νομό Άγρι, 19 χλμ στο νομό Χακκαρι και 86 χλμ στο νομό Βαν.. Συνεχίζονται οι εργασίες σε μια έκταση 101 χλμ από τα οποία τα 24 χλμ είναι στο νομό Χακκάρι και 77 χλμ στο νομό Βαν. Επιπλέον, το μήκος του τείχους προστασίας και της διαδρομής περιπολίας στα Ιρανικά σύνορα έχει αυξηθεί από 93 χιλιόμετρα σε 240 χιλιόμετρα τα τελευταία 5 χρόνια.

Οι 91 από τους 341 πύργους που ιδρύθηκαν στο πλαίσιο του έργου που υποστηρίζεται από κονδύλια της ΕΕ, βρίσκονται στα δυτικά μας και 250 στα ανατολικά μας σύνορα. Με 341 οπτικούς πύργους που κατασκευάζονται από την ASELSAN, παρέχονται οι δυνατότητες επιτήρησης σε περίπου 740 χιλιόμετρα από τα 1.182 χιλιόμετρα ανατολικά μας σύνορα και 350 χιλιόμετρα από τα 472 χιλιόμετρα δυτικά σύνορά μας.

Οι δραστηριότητες επιτήρησης συνόρων, πραγματοποιούνται με εγχώριες θερμικές κάμερες, αποστασιόμετρο λέιζερ, κάμερα ημερήσιας όρασης, ραντάρ επιτήρησης εδάφους και συστήματα εντοπισμού θέσης βολής. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από τα συστήματα επιτήρησης, μεταφέρονται ασύρματα στα κέντρα διοίκησης και ελέγχου στα συνοριακά Φυλάκια, Λόχους και Τάγματα, μέσω του συστήματος ασυρμάτου ζεύξης. Με την ικανότητα ανίχνευσης κίνησης και κραδασμών των σετ αισθητήρων που τοποθετούνται στο έδαφος στο πεδίο, μπορεί να παρέχει κάλυψη για σημεία που δεν βρίσκονται στο οπτικό πεδίο των συστημάτων επιτήρησης.

Προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις επιτήρησης των συνόρων στα ανατολικά και δυτικά σύνορα της Τουρκίας, 139 θωρακισμένα οχήματα επιτήρησης προμηθεύτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών το 2017 και το 2020 και διατέθηκαν στις συνοριακές μονάδες.

Συγκροτήθηκε σύστημα 151 σεισμικών αισθητήρων

Ένα από τα Τεχνολογικά Συστήματα Ασφαλείας, τα συστήματα σεισμικών αισθητήρων ανίχνευσης, εγκαταστάθηκαν σε μέρη όπου δεν μπορούσαν να κατασκευαστούν τοίχοι ασφαλείας και δρόμοι περιπολίας, λόγω συνοριακών συγκρούσεων με γειτονικές χώρες και όπου το κόστος κατασκευής τείχους προστασίας και περιπολικών δρόμων ήταν πολύ υψηλό, λόγω δύσκολων συνθηκών εδάφους. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 151 συστημάτων σεισμικών αισθητήρων στα σύνορα Χακκάρι-Ιράν.

Πόροι 300 εκατομμυρίων Λιρών για έργα ασφαλείας

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων, η εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού στα χερσαία σύνορά μας συνεχίζεται χωρίς επιβράδυνση. Το σύστημα φωτισμού, που ήταν 319 χιλιόμετρα τα τελευταία 5 χρόνια, αυξήθηκε στα 650 χιλιόμετρα. Κάμερα, αισθητήρες και ηλιακά συστήματα έχουν επίσης αρχίσει να ενσωματώνονται σε νέα έργα συστημάτων φωτισμού.

Τα τελευταία 5 χρόνια, συνολικά 163 χιλιόμετρα κάμερες και συστήματα θερμικών αισθητήρων, έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα φωτισμού στις συνοριακές γραμμές των νομών Άγρι, Άρνταχαν, Χάταϊ, Ίγντιρ και Σανλίουρφα. Φωτισμός, κάμερα, ηλεκτρο-οπτικός πύργος κ.λπ. εντός των συστημάτων φυσικής ασφάλειας των συνόρων. Περίπου 300 εκατομμύρια τουρκικές λίρες διατέθηκαν για την υλοποίηση των έργων και των έργων κατασκευής γραμμών μεταφοράς ενέργειας, στο πλαίσιο των αναγκών των συνοριακών στρατιωτικών φυλακίων.

Στο πλαίσιο των δρόμων ασφαλείας, το 2022 κατασκευάστηκαν 297 χλμ δρόμων ασφαλείας. Στάλθηκαν πιστώσεις 506.995.852 λιρών για 26 έργα σε 13 νομούς. Τα τελευταία 5 χρόνια, το μήκος των δρόμων ασφαλείας έχει αυξηθεί κατά 67% από 2.392 χλμ σε 3.985 χλμ.

Το 3ο μεγαλύτερο τείχος στον κόσμο

(Μετά της Κίνας και των ΗΠΑ-Μεξικού)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου