Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ


Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
Του σ. καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά
viv_palamas_1
«Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά και με ζουρνάδες
Γύφτοι, εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
Και τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
Και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες»
Κωστής Παλαμάς

Ενώ ο Ελληνικός Λαός νιώθει κάθε μέρα την οικονομική του φτωχοποίηση και εξαθλίωση, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να τον εμπαίζει σκληρά.
Πάντοτε επιλέγω να μελετώ τα πραγματικά δεδομένα τα οποία και προβάλλω.
Το πρώτο δεδομένο:  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο θα πλησιάζει η 21η Αυγούστου 2018 τόσο θα αυξάνει την προπαγάνδα της για την έξοδο από τα Μνημόνια. Πανηγυρίζει προκαταβολικά για την έξοδο στις αγορές.
Το δεύτερο δεδομένο: Χωρίς οικονομικές επιτυχίες η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την προπαγάνδα με τα κατάλληλα εργαλεία προσπαθώντας να πείσει τον Έλληνα πολίτη να την επιβραβεύσει στις κάλπες για την «επιτυχία της».
Το τρίτο δεδομένο: Η πραγματική οικονομία, η οικονομία στο επίπεδο του νοικοκυριού, μας δίνει πάντα τα σωστά μηνύματα. Ένα απλό παράδειγμα θα μας δώσει αυτό το μήνυμα. Εδώ το παράδειγμά μας είναι η διάσταση της αποποίησης κληρονομιών. Το 2013 ο αριθμός των αποποιήσεων κληρονομιών ήταν 31.000. Ο αριθμός αυτός το 2016 διαμορφώθηκε στις 54.422, αυξημένος κατά 75,6% έναντι του 2013. Το 2017 εκτιμάται ότι θα φθάσουν οι αποποιήσεις στις 135.000.  Δηλαδή, το 2017 σε σχέση με το 2013 παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 335%!!!
Λογικό είναι ότι οι αποποιήσεις γίνονται αθέλητα επειδή οι κληρονόμοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο επιστρέφεται στο έλεος του κράτους (ΤΑΙΠΕΔ) ο κόπος μιας ζωής ο κόπος των Ελλήνων γονιών!!!
Τέταρτο δεδομένο: Η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Πέμπτο δεδομένο: Έχει μέλλον αυτή η χώρα που είναι υπό επιτροπεία και υπό επιτήρηση;
Έκτο δεδομένο: Ο εγκλωβισμός των μη νόμιμων μεταναστών (ή λαθρομεταναστών) στη χώρα μας επειδή το σημερινό πολιτικό σύστημα υπακούει πλήρως την γερμανική Ευρώπη.
Έβδομο δεδομένο: Στραγγαλίζεται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Για ποιους λόγους ο Έλληνας να πολεμήσει όταν αυτοβούλως η πολιτική ηγεσία της χώρας του προσφέρει την εθνική κυριαρχία αλλού; Αλλά και στην περίπτωση που πολεμήσει και βγει νικητής, θα κληθεί να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια και τα δάνεια. Για να σώσει τι; Το σημερινό γερμανικό προτεκτοράτο;
Ο Αύγουστος φαίνεται να είναι ακόμα ένας άσχημος μήνας για τη μεταπολίτευση.Πολύ περισσότερο για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα επιδιώξει τον Αύγουστο να προβάλει με κάθε τρόπο την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Κάτω από τις πανηγυρικές φιέστες όμως υποκρύπτονται άσχημες στιγμές.
Η πρώτη άσχημη στιγμή σχετίζεται με τη πυρκαγιά στο Μάτι, με έναν τραγικό απολογισμό σε νεκρούς και υλικές καταστροφές. Εδώ η κριτική για τη κυβέρνηση είναι ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη ζωή και τη περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς τα αποτελέσματα έδειξαν το μέγεθος της ανικανότητας της Κυβέρνησης.
Από την εποχή του Θουκυδίδη, η πρώτη αρχή ενός ηγέτη είναι «το γνώναι τε τα δέοντα και ερμηνεύσαι ταύτα», πως πρέπει άραγε να βαθμολογήσουμε τους κυβερνώντες οι οποίοι χωρίς φρόνηση και διορατικότητα μαθαίνουν τελευταίοι τα γεγονότα;
Μαζί με το Μάτι κάηκαν και οι ψευδαισθήσεις του αφηγήματος των πανηγυρικών εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.
Μήπως είναι ικανοί να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις δωρεές του κόσμου; Το άριστον θα ήτο όσοι βουλευτές θέλουν να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό θα πρέπει να είναι άμισθοι ως μια ένδειξη συγγνώμης για την ανικανότητά τους.

Η δεύτερη άσχημη στιγμή συνδέεται με το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Η ελληνική κοινωνία με το δικό της αισθητήριο και κριτήριο επέλεξε το «ΟΧΙ». Μπορεί να ερμηνεύσει κάποιος ότι αυτό το «ΟΧΙ» εξέφρασε τα συναισθήματα των Ελλήνων απέναντι σε εκείνους που ήθελαν τη μνημονιακή τους υποταγή. Η ελληνική κοινωνία εκείνη τη στιγμή έδειξε ότι δεν είναι μια απαθής και αδιάφορη κοινωνία. Τι έγινε στη πράξη; Αναδείχθηκε μια παγκόσμια ευρεσιτεχνία που οφείλεται στο Πρωθυπουργό Τσίπρα: Το «ΟΧΙ» μετασχηματίστηκε σε «ΝΑΙ». Ταυτόχρονα γεννήθηκε και ένας νέος όρος: ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, δήλωσε σχετικά: «…έκανε έναν συμβιβασμό που πίστευε ότι είχε προοπτική. Να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας» (!!!) Εδώ, βέβαια, ίσως πρέπει πικρόχολα να γελάσουμε: Σε ποια ηγεμονία των ισχυρών, και σε ποια παράλογη λιτότητα έβαλε τέλος ο Τσίπρας;
Η τρίτη άσχημη στιγμή συνδέεται με την προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει το Μνημόνιο. Όπως στην περίπτωση της κωλοτούμπας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, έτσι μετά τις εθνικές εκλογές ούτε τα Μνημόνια ανετράπησαν αλλά ούτε και η λιτότητα έπαψε. Το παράδοξο με τον Ελληνικό λαό είναι ότι:
  • Πίστεψε και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Οι πολίτες ψηφοφόροι διεπίστωσαν ότι με τη ψήφο τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να απαλλαγούν από τα μνημόνια.
  • Οι πολίτες πίστεψαν ότι η απόφασή τους στο δημοψήφισμα θα έδινε ένα εργαλείο πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός άλλη μια φορά από την Αριστερά. Νέα καραμπινάτη κωλοτούμπα.
  • Και σαν να μην έφθαναν τα χαστούκια που του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο μήνες μετά, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ζαλισμένοι από τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες πολίτες.

Η τέταρτη άσχημη στιγμή είναι η εθνική μειοδοσία στο ζήτημα των Σκοπίων. Λόγω των Μνημονίων πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Ελληνικός Λαός έχει χάσει τις πατριωτικές του αντιστάσεις. Η Αριστερά ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη δουλειά που ο ξένος παράγοντας πίεζε. Ο ξεσηκωμός του Ελληνικού Λαού με τα ακηδεμόνευτα συλλαλητήρια έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στους εθνομηδενιστές και στην ουρά τους. Αυτά τα συλλαλητήρια ένωσαν όλους τους Έλληνες. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η διάσταση του πατριωτισμού αποτελεί την πνευματική και εθνική στρατηγική. Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν χωρίς περιστροφές. Διακαής παντοτινός πόθος της Αριστεράς ήταν να ξεπουληθεί η Μακεδονία. Ο Ελληνικός Λαός είναι η μόνη ελπίδα της Νεμέσεως (θείας τιμωρίας) για την εγκληματική, υποτελική λύση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πέμπτη άσχημη στιγμή αφορά τη πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «εμείς θα τα κάναμε καλύτερα αν είχαμε την εξουσία». Είδαμε στη πράξη με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές τις καλύτερες λύσεις που είχαν υποσχεθεί. Η τραγωδία του Μαραθώνος αναδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Κανείς δεν  παραιτήθηκε. Χάθηκε το φιλότιμο κύριε Τσίπρα; Όταν η κρατική μηχανή δεν λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα και εξοντώνει τα ελληνικά νοικοκυριά με τις παραλείψεις της τότε μπορούμε να προβλέψουμε ότι οι Έλληνες ζουν σε ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικολογικό Αρμαγεδδώνα. Αυτά όλα οδηγούν στην απόρριψη αυτής της Αριστεράς στο πεδίο της ζωής. Αυτή η αξιολόγηση δίνει στον κάθε ψηφοφόρο να σταματήσει να εμπιστεύεται το μονοπάτι της Αριστεράς που τον οδηγεί μόνο σε πόνους. Όσο περισσότερο νομίζει κάποιος ότι αλλάζει η Αριστερά τόσο εκείνη παραμένει αναλλοίωτη.

Ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη φρόνηση και τόλμη, προκειμένου να ακυρώσει τη συνωμοσία του εθνομηδενισμού και των φορέων του που στόχος τους είναι η συρρίκνωση του ελληνισμού.

Ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να ερμηνεύσει τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις κωλοτούμπες με επιφανειακό τρόπο. Γιατί οι κωλοτούμπες είναι το θεμέλιο της εξαπάτησης του λαού. Η κωλοτούμπα είναι άμεσο προϊόν υποκρισίας και απάτης.

Τα συλλαλητήρια έδειξαν ότι σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν τη λαϊκή συνείδηση. Παραφράζοντας τον μαρξιστή Παύλο καταλήγουμε ότι η σωτηρία της Ελλάδας θα έρθει όταν πολλοί Έλληνες από πλεόνασμα συνειδήσεως, και όχι από οικονομικές ανάγκες, θα καταλάβουν ότι η σημερινή  Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.
Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου