Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σταμάτης Σπανουδάκης «Δυο λόγια για τα συλλαλητήρια» (28-01-2018)

Αγαπητοί συμπατριώτες.

Είναι γνωστή η τακτική τής… σύνεσης και τού… ρεαλισμού τών κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων σχετικά με την διεξαγωγή  τών συλλαλητηρίων.
Δεν είναι η  πρώτη φορά, στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που μια κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη συμπόρευση με την αντιπολίτευση και τούμπαλιν.   Σχετικά πρόσφατα αμφότεροι έφεραν τα Μνημόνια στην Πατρίδα μας σκλαβώνοντάς την οικονομικά και ενώ έλεγαν ότι δεν συμφωνούν με αυτά τελικά τα υπέγραφαν επιβάλλοντας στον Λαό της σκληρά μέτρα (βλ. περικοπές συντάξεων, μείωση τών μισθών, επαχθείς φόρους και περικοπές στα συστήματα Υγείας, Παιδείας, κ.λπ.) ως… αναγκαίο κακό.
Σήμερα, λόγω τού ότι ο Λαός κατάλαβε τα τερτίπια τους και κατεβαίνει στους δρόμους όλοι τους, θεοί και δαίμονες, έχουν βαλθεί να απαξιώσουν τα συλλαλητήρια επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμμετοχή τού Λαού σ’ αυτά, δεν αναφέρεται μονάχα στο θέμα τής ονομασίας, αλλά ταυτόχρονα, είναι και μια… μαθήτευση για την επανεύρεση τής χαμένης του αξιοπρέπειας και τής μαχητικότητάς του.  
Στο επισυναπτόμενο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης, προς τιμή του, παίρνει θέση εκφράζοντας την λύπη και τον πόνο του για το χάλι στο οποίο έχουν φέρει την πατρίδα μας οι αυτοαποκαλούμενοι… “ρεαλιστές” και… “συνετοί” κομματικοί καρεκλοκένταυροι τασσόμενος υπέρ τής διεξαγωγής και τής συμμετοχής τού Λαού στα συλλαλητήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου