![]() |
| ΕΦ. ΛΟΓΟΣ της 15/10/ 2026 |
Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr
Πηγές του Λιμενικού
Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με το ζήτημα, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε, διευκρινίζονται τα εξής:
Η διενέργεια των ερευνητικών εργασιών έχει εγκριθεί αρμοδίως από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η αίτηση που υποβλήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΝΑΝΠ αφορά αποκλειστικά την κατ' εξαίρεση χρήση του συγκεκριμένου πλοίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η εκτέλεση εργασιών εντός των χωρικών υδάτων επιφυλάσσεται κατ' αρχήν για πλοία υπό ελληνική σημαία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης για τη χρήση του πλοίου, με αριθμό ΙΜΟ 9388613, προκειμένου να πραγματοποιήσει θαλάσσιες έρευνες για την εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων συνεχούς ρεύματος στη διαδρομή Κρήτης – Κύπρου.
Βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, το πλοίο οφείλει να ενημερώνει την Υδρογραφική Υπηρεσία, τη Διοίκηση Υποβρυχίων και τη ΔΛΑ 72 ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών, καθώς και σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκειά τους.
Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις έρευνες, όπως τις συντεταγμένες, την περιγραφή των εργασιών και τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου