Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

«Κλείδωσε» η μετοχική είσοδος της Αιγύπτου στο Gregy

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου, Δρ. Mahmoud Esmat, συμφώνησαν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών (καλώδιο Ελλάδας – Αιγύπτου). Ως αποτέλεσμα της κοινής απόφασης των δύο Υπουργών, οι διαχειριστές των εθνικών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας και Αιγύπτου θα ξεκινήσουν, άμεσα, τη διαδικασία για την εταιρική συμμετοχή τους στο έργο. Παράλληλα, οι δύο κυβερνήσεις θα παράσχουν την υποστήριξή τους, προκειμένου το έργο να συμπεριληφθεί εκ νέου στον επόμενο, δεύτερο ενοποιημένο κατάλογο των έργων PCI/PMI (Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος).

Πηγή:x.com/omadaalithias

Συμφωνία για είσοδο του αιγυπτιακού Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (πέραν του ΑΔΜΗΕ) στην διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου. Το μετοχικό σχήμα και τα σενάρια για τα ποσοστά. Τι προκύπτει από τις συναντήσεις Σκυλακάκη και ομίλου Κοπελούζου στο Κάιρο.

 Γιώργος Φιντικάκης

Στην επιβεβαίωση της απόφασης της Αιγύπτου να μπει μετοχικά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα κατέληξαν σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επαφές Σκυλακάκη στο Κάιρο για τα επόμενα βήματα του έργου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου