Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Nord Stream: Η πραγματική ιστορία πίσω από την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο Ζελένσκι γνώριζε ότι στελέχη του έκαναν την καταστροφή του Nord Stream 2 και φέρεται ότι τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, «αλλά δεν πρόκαμε ακύρωση της δολιοφθοράς!!..)

Επωφελήθηκαν οι αμερικανικές εταιρείες που αντί φυσικού αερίου σπρώχνουν το δικό τους πανάκριβο υγροποιημένο αέριο ή LNG και γονάτισαν οικονομικά τη Γερμανία και συνολικά την Ε.Ε.,ενώ δύο χρόνια απέκρυπταν ή κάλυπταν τον κ. Ζελένσκι…

Ακόμη και σήμερα η Γερμανία πληρώνει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα μόνο για τη μίσθωση πλωτών τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου ή LNG, που αντικατέστησαν μόνο εν μέρει τις ροές ρωσικού αερίου που διοχετεύονταν από τον Nord Stream.

Ορισμένοι γερμανοί πολιτικοί ηγέτες μπορεί να ήταν πρόθυμοι να παραβλέψουν τα στοιχεία που υποδεικνύουν την Ουκρανία, φοβούμενοι ότι θα υπονομεύσουν την εγχώρια υποστήριξη για την πολεμική προσπάθεια. Όμως η γερμανική αστυνομία είναι πολιτικά ανεξάρτητη και η έρευνά της πήρε τον δικό της δρόμο καθώς κυνηγούσε το ένα στοιχείο μετά το άλλο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενέκρινε αρχικά το σχέδιο, σύμφωνα με έναν αξιωματικό που συμμετείχε και τρία άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο. Αλλά αργότερα, όταν η CIA έμαθε γι’ αυτό και ζήτησε από τον Ζελένσκι να «τραβήξει την πρίζα», εκείνος διέταξε να σταματήσει, είπαν οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Νόμιμος στόχος

Ο επικεφαλής διοικητής του Ζελένσκι, Valeriy Zaluzhniy, ο οποίος ηγείτο της επιχείρησης, προχώρησε ωστόσο κανονικά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου