Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Σιδηρόδρομος: σε τροχιά υλοποίησης 4+1 έργα του CEF ΙΙ σε Βόρεια Ελλάδα και Αττική

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Άντε να αρχίσει καμία φορά η υλοποίηση κάποιων έργων στο Σιδηρόδρομο με την Ευχή της Παναγίας!!..

Δύσκολο να τους πιστέψεις, όταν η Ανατολική Σιδηροδρομική ΕΓΝΑΤΙΑ έχει ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ για το 2045 δηλαδή,

Θεσ/νίκη- Καβάλα- Τοξότες- Ξάνθη- Κομοτηνή- Αλεξανδρούπολη

Και ψυχή βαθειά, όταν το τρένο φθάνει μέχρι ΔΡΑΜΑ, γιατί οι Ιταλοί κάνανε περικοπές και η Θράκη όπως και το Δ’ Σώμα Στρατού έχουν αποκοπεί, ενώ το δίκτυο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!!

Πιο συγκεκριμένα τα δύο έργα στη Βόρεια Ελλάδα ενισχύουν την σύνδεση με την Βουλγαρία και είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας στο τμήμα Μουριές – Προμαχώνας (112.075.200 ευρώ) και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύθιο – Ορμένιο (186.667.916,75 ευρώ).

Αντίστοιχα εγκρίθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής ΣΚΑ- Οινόη (192.142.704 ευρώ) και το νέο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης (ETCS L1) στο τμήμα ΣΚΑ-Κιάτο (27.979.200 ευρώ). 

Οι γραμμές αυτές είναι οι: Δομοκός-Λάρισα, Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα. Οι αναθέσεις των έργων εκτιμάται πως θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει η υλοποίηση των αποκαταστάσεων. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην κύρια γραμμή Δομοκός-Λάρισα που εξυπηρετεί και τον μεγαλύτερο όγκο επιβατικών και εμπορευματικών δρομολογίων.

Το ποσό για τις σιδηροδρομικές αποκαταστάσεις έχει φτάσει τα 463 εκατ. ευρώ και στόχος του είναι οι γραμμές να έχουν ενισχυμένη ανθεκτικότητα με βάση πλέον την εμπειρία από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που ζήσαμε πέρυσι με τον Daniel και τον Elias.

Το πέμπτο είναι το εγκεκριμένο από πέρυσι έργο για τη νέα γραμμή Νέα Καρβάλη-Τοξότες Ξάνθης που δημοπρατήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ για τις 3 Σεπτεμβρίου και είναι ήδη σε τροχιά υλοποίησης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 193 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου