Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ελλάδα: Σε ποια εθνική οδό μπήκαν οι κάμερες TraffiStar; Έκοψαν πρόστιμα 135.000 ευρώ

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Το νου σας!!!

Σε έναν αυτοκινητόδρομο της χώρας, τα προηγμένα ραντάρ χτυπάνε κάθε όχημα που κινείται με υψηλή ταχύτητα, με τις κλήσεις να πέφτουν βροχή.

Τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ., δηλαδή στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία τους, οι κάμερες του συστήματος TraffiStar S290M, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν, καταγράφουν και φωτογραφίζουν κάθε όχημα που παραβιάζει τα όρια ταχύτητας, όσο γρήγορα κι αν κινείται.

Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες εξαρτάται από το πόσο έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο στην οδό όπου σημειώθηκε το παράπτωμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 40 ευρώ. 

Για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20 χλμ/ώρα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 30 χλμ/ώρα και άνω το πρόστιμο είναι 350 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου