Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Υποτίθεται ότι η πολιτική μας τάξις είχε πάρει το μάθημά της από τα Μνημόνια – Εάν όχι, ας μην απορούν οι ταγοί μας που η ατμόσφαιρα στην κοινωνία θυμίζει πάλι πλατείες Αγανακτισμένων

Μανωλης Κοττακης

Πήγα προχθές στην τράπεζα για να παραλάβω τις βεβαιώσεις που απαιτούνται για τη συμπλήρωση και την κατάθεση της ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, αυτής που ο Ελευθέριος Βενιζέλος ονόμαζε (το αποκαλύπτει ο Γεώργιος Βλάχος σε ένα άρθρο του στην «Καθημερινή») «υποληπτόμετρον».

Το «πόθεν έσχες» είναι μονάδα μετρήσεως της υπολήψεως ενός εκάστου και εκάστης. Οι υπάλληλοι με ενημέρωσαν ότι η τράπεζα με την ευκαιρία καλεί τους πελάτες της να απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο, πόσα χρήματα σε μετρητά καταθέτουν συνήθως στους λογαριασμούς τους μέσα στη χρονιά. Μηδέν έως 1.000 ευρώ; Χίλια ευρώ έως 5.000 ευρώ; Πέντε χιλιάδες έως 10.000 ευρώ που είναι συνήθως και το ανώτατο ποσό; Ρώτησα γιατί γίνεται αυτή η στατιστική άσκηση και μου απάντησαν ότι τα στοιχεία αυτά τα χρειάζεται η αρμόδια Αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου