Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ο Μυτιληναίος απάντησε ορθά κοφτά στην Ούρσουλα: «Θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα να το πείτε αυτό σε 5.000 εργαζόμενους που έχω, γιατί εγώ δεν μπορώ!» Πες τα Βαγγέλη…

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Δίχως σχόλια..

FILE PHOTO: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MYTILINEOS, μιλά σε πάνελ, στο συνέδριο με τον τίτλο «Η Ελλάδα Μετά». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

Ενώ το ενεργειακό κόστος και κρίση έπληξαν την ευρωζώνη, η δημόσια βοήθεια της ΕΕ δεν είναι αρκετή για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις , όπως κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Ο Πρόεδρος και της ευρωπαϊκής βιομηχανικής ένωσης Εurometaux, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σημείωσε πικρόχολα: «Να γιατί πολλές χώρες προχωρούν σε εθνικές πολιτικές χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών, για να στηρίξουν τη βιομηχανία τους… Δεν ρωτάνε την ΕΕ».

Για να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος της ενέργειας η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να δώσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ ως επιδότηση στην μεταλλευτική βιομηχανία Arcelor Mittal, για να μην κλείσει. Και δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την Κομισιόν για να το κάνει.

Πρόσφατα, το Βερολίνο χορήγησε 900 εκατομμύρια ευρώ στη Σουηδική εταιρεία Northvolt για να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στη βόρεια Γερμανία. Ετσι, απετράπη η μετεγκατάσταση της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου