Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ανάλυση Politico: Πώς ένα τηλεφώνημα του Ζελένσκι το 2019 έκανε τον Τραμπ να μισεί την Ουκρανία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν εγγραφή τυχαία χθες σε σχετική ανάλυση ότι Γ´ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν γίνεται με εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ…

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο ΚΟΙΝΟ των απανταχού Ελλήνων:«Βόμβες» από τον Δημήτρη Σταθακόπουλο: «Διανύουμε ήδη τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Το σενάριο εκλογής Τραμπ φέρνει τρόμο στους Ουκρανούς, καθώς δεσμεύτηκε πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο 24 ώρες μετά την εκλογή του. Πολλοί πάντως εκτιμούν ότι θα δώσει την Ουκρανία στη Ρωσία.

Η πρόσφατη αναφορά του στο περιστατικό με τον Μάναφορτ προκάλεσε έντονη ανησυχία στους Ουκρανούς, δείχνοντας ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ξεχάσει το θέμα και δεν αποκλείεται να θέλει να εκδικηθεί γι' αυτό που του συνέβη.

Ένα τηλεφώνημα του ηγέτη της εμπόλεμης χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι οδήγησε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πρώτη πρόταση μομφής εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος εν συνεχεία κατηγορήθηκε ότι προσπαθούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης το 2020 καλώντας τον Ουκρανό ηγέτη να πραγματοποιήσει έρευνες σε βάρος του νυν ηγέτη των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ.

Για να γίνει αυτή η αποκάλυψη, χρησιμοποιήθηκε η «Οδηγία για Ξένες Παρακολουθήσεις», γεγονός που έκανε έξαλλο τον 77χρονο Ρεπουμπλικανό, ο οποίος, μέχρι σήμερα υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε για να τον παρακολουθούν παράνομα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου