Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

«Μακεδονία ξακουστή», αλλά η ΝΔ τρέχει και δε φτάνει

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Απλά και καθαρά λόγια, που καίνε τα χείλη όλων των Νεοδημοκρατών εκφράζει ο έγκριτος Δ/Φ κ. Σάκης Μουμτζής προφανώς όμως «σε ώττα μη ακουέτω» στο Μαξίμου

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως σε όλη τη Μακεδονία, συνολικά, τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθούν περί το 20-22%, ενώ σε κάποιους νομούς ενδέχεται να ξεπεράσουν αθροιστικά το ποσοστό της ΝΔ.

Ουδείς αμφισβητεί πως η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί και έχουν αναλυθεί επαρκώς. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: πρώτον, η ηγεσία της έχει αντιληφθεί το πρόβλημα; Δεύτερον, αν το έχει αντιληφθεί, θέλει να το λύσει; Τρίτον, αν θέλει να το λύσει, γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει; Τέταρτον, αν γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει, είναι διατεθειμένη να το κάνει; Πέμπτον, αν είναι διατεθειμένη να το κάνει, διαθέτει τα στελέχη που θα το κάνουν; Απλά πράγματα.

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη ξεκάθαρη επιλογή. Η ηγεσία της ΝΔ να αποδεχτεί πως αυτούς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της τους έχει χάσει οριστικά και να πάει «για άλλα». Είναι μια πολιτική κι αυτή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου