Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία …Αλλάζει επιθετικό προσδιορισμό με την 152η Μοίρα F-16

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η Άγκυρα γνωρίζει ότι η Κύπρος, αν με τη συνδρομή της Ελλαδος παραλάβει τα «προς πώληση πολεμικά αεροπλάνα,που έβγαλε ήδη στο σφυρί» και τα ονειρεύεται ο Ζελένσκι ανενδοίαστα μάλιστα τότε είναι η άμεση απάντηση της μετακίνησης της 152 στο Ιντσιρλικ..

Δεν πράττει τίποτα τυχαίο ο Ερντογάν, που πλέον ως ΥΕΘΑ έβαλε και πάλι πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να έχει το κεφάλι του ΗΣΥΧΟ, ενώ εδώ τρέμουν ακόμη και στο Κοινοβούλιο ή στην Ευρωβουλή να στείλουν Στρατηγό για να μην στενοχωρήσουν τους γείτονες..

Η Άγκυρα μετά την αποχώρηση της από τα CFE, όπου ήταν υποχρεωμένη να γνωστοποιεί ακόμη και μετακίνηση ενός πυροβόλου άρχισε τη Στρατηγική αναδιάταξη των ΤΕΔ και ήδη η απειλή εναντίον της Κύπρου μεγενθύνεται με την 152 Μοίρα των F-16 Block 30, που αναβαθμίζει ενώ εδώ έπρεπε άμεσα τα 59 προ πώληση μαχητικά ήδη να εδρεύουν στη Μεγαλόνησο με εικονική πώληση..

Το ερώτημα τίθεται αν όπως «διαψεύδει ο κ. Μαρινάκης» τους FT, ότι οι S-300 οδεύουν προς Ουκρανία, τότε ο κίνδυνος είναι επί θύρας..

Ως υπηρεσιακός ΥΕΘΑ πήγα στην 114 στα Mirage τον Ιούνιο του 2012 και ήδη είχε μπει στο τραπέζι η αναβάθμιση τους, που λόγω αδράνειας και με πρόσχημα τα μνημόνια δεν έγινε ποτέ..

Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη στο Πολεμικό Αεροδρόμιο της Τανάγρας..

Οι Τούρκοι μετατρέπουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην κυριότερη τακτική βάση της τουρκικής ΠΑ με το βλέμμα προς την Ανατολική Μεσόγειο

Στο εξής θα εδρεύει μόνιμα στη βάση του Ιντσιρλίκ η 152η μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16…Ενώ μέχρι σήμερα ήταν βάση Μεταγωγικών !

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:veteranos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου