Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το υφαντό της ύπαρξής μας»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ένας είναι ο κίνδυνος που προέρχεται από την αδηφάγα ανθρώπινη φύση και εκεί χρειάζεται να μπει σιδηρά πειθαρχία για την AI…

Το αίτημα για αναστοχασμό

Ο κ. Τσέκερης τονίζει ότι συνήθως οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι. «Βεβαίως, οι κοινωνικοί επιστήμονες πάντοτε ήταν λιγότερο αισιόδοξοι από τους υπόλοιπους. Σε μια πρόσφατη έρευνα του Atlantic Council, πάνω από 1.800 ειδικοί ρωτήθηκαν για το μέλλον σε 10 χρόνια και οι 6 στους 10 ήταν απαισιόδοξοι. Θα έλεγα να αναστοχαστούμε στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία μας, στους φόβους και τις ελπίδες μας, να καταλάβουμε τι μας φοβίζει, τι μας κάνει να ελπίζουμε και να διαμορφώσουμε δράσεις σε διάφορα επίπεδα για να προκαλέσουμε την επιθυμητή αλλαγή από το επίπεδο της πολιτείας μέχρι την κοινωνία πολιτών, μέχρι την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι μας λείπει η «εξωτερική πολιτική επάρκεια», δηλαδή η αίσθηση ότι μπορώ να αλλάξω τα πράγματα. «Δυστυχώς δεν έχουμε αυτή την αίσθηση. Ειδικά στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό. Θεωρούμε ότι πρέπει να ζήσουμε με την απώλεια της ιδιωτικότητας, πρέπει να ζήσουμε με τις δυστοπίες που περιτριγυρίζουν την ΑΙ. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με δημιουργικότητα και φαντασία».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου