Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα – πότε γεννήθηκε ο Χριστός; 25 Δεκεμβρίου;

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ Η ΠΙΣΤΙΣ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ..

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!!

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ..

Χριστουγεννιάτικο δέντρο προέλευση – παραδόσεις
Υπάρχουν δύο παραδόσεις που ακούγονται όμορφες, αλλά σίγουρα δεν έχουν σχέση με την
πραγματικότητα. Η μία λέει ότι ο άγιος Βονιφάκιος (675-754 μ.Χ.) ξεκίνησε από το χωριό του στο Ντέβον της Αγγλίας, για να κηρύξει το ευαγγέλιο στους ειδωλολάτρες Γερμανούς. Εκεί συνάντησε μία ομάδα ειδωλολάτρες που ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν ένα παιδί μπροστά σε μία βελανιδιά που λάτρευαν. 
Ο Βονιφάκιος έκοψε την βελανιδιά και λέγεται ότι αμέσως στη θέση της φύτρωσε ένα έλατο. Ο Βονιφάκιος το εξέλαβε ως σημάδι ότι ο Χριστιανισμός θα επικρατήσει και οι φίλοι του στόλισαν το έλατο με κεριά για να μπορεί να διδάσκει και το βράδυ. Και από εκεί προήρθε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η άλλη παράδοση λέει ένα βράδυ Χριστουγέννων, ένας πατέρας που εργαζόταν στα δάση, άναψε φωτιά στο τζάκι του για να είναι ζεστή η οικογένειά του. Ξαφνικά χτύπησε η πόρτα. Όταν ο άνθρωπος άνοιξε, είδε ένα μικρό αγόρι του μόνο του μέσα στην κρύα νύχτα. Το λυπήθηκε και η οικογένειά του το πήραν στο σπίτι για να ζεσταθεί. Μάλιστα, του έδωσαν το κρεβάτι του μικρού γιού για να κοιμηθεί. Το άλλο πρωί ξύπνησαν και είδαν ότι το ολομόναχο παιδί ήταν ο Χριστός! Ο μικρός Χριστός τότε βγήκε στην αυλή και έκοψε ένα κλαδί από έλατο και το έδωσε στην οικογένεια για να τους ευχαριστήσει. Οπότε από τότε οι Χριστιανοί φέρνουν έλατα στο σπίτι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου