Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Προετοιμάζονται πυρετωδώς οι Τούρκοι: Άσκηση διάβασης ποταμού στην Ανατολική Θράκη έκανε ο τουρκικός στρατός

Σε ένα κλιμάκιο του Μηχανικού κατά την επίσκεψη του Στρατηγού Φράγκου τον Νοέμβριο του 2010 στο Βόρειο Έβρο,μία μέρα που έριχνε χιονόνερο, για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών στην Αντιαρματική Τάφρο ένιωσε υπερηφάνεια, για το φρόνημα του Έλληνα..

Ο χειριστής Επιλοχίας του 3ου Λόχου Μηχανικού του γαιοπρωθητου D-7 του δήλωσε:

«Κύριε Αρχηγέ εάν οι Τούρκοι πάρουν γεφυροφόρα άρματα καλλίτερα από το γερμανικά Leguan, που γεφυρώνει 26,5 μέτρα,τότε να είσθε βέβαιος ότι η Τάφρος από 32 μέτρα πλάτος θα γίνει 40 ή και 50 μέτρα και όσο χρειαστεί, αλλά ο Τούρκος δεν θα περάσει με τίποτα..»

Είναι μια σύγχρονη έκφανση του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» του αδάμαστου Έλληνα Στρατιώτη!!

Διαβάστε σχετικό άρθρο:Οι Τούρκοι προσφέρουν γέλιο: Διάβαση ποταμού & σενάρια σύρραξης στη Θράκη

Άσκηση διάβασης ποταμού στην Ανατολική Θράκη έκανε ο τουρκικός στρατός που προετοιμάζεται για πολλά σενάρια

Τούρκοι αξιωματικοί του 5ου σώματος υλοποίησαν στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, άσκηση διέλευσης μεγάλου υδάτινου κωλύματος από ΤΟΜΑ με την χρήση αμφίβιων γεφυρών Samur, καθώς και την κατάληψη της αντίπερα όχθης.

Βέβαια ξέρουν πως σε πραγματικές συνθήκες δεν θα καταφέρουν τίποτα, έχοντας απέναντί τους τα ελληνικά όπλα σε περίπτωση πιθανής σύρραξης.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pentapostagma.gr

Στις 4 Ιουλίου του 2006 ως Διοικητής της Μεραρχίας ο Στρατηγός Φράγκος έδωσε εντολή σε ΙΛΗ ΜΕΣΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ της 16ης ΕΜΑ με άρματα LEOPARD της ΧVΙ Μ/ Κ ΜΠ να πραγματοποιήσουν βίαια διάβαση τον πλημμυρισμένο ΑΡΔΑ ποταμό χωρίς «Σνορκελ.» καθώς και ΤΟΜΠ Μ113. Αφού πέρασε πρώτος ,ακολούθησε ολόκληρη η Ιλη της 16ης ΕΜΑ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου