Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι Τούρκοι προσφέρουν γέλιο: Διάβαση ποταμού & σενάρια σύρραξης στη Θράκη

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Σε ένα κλιμάκιο του Μηχανικού κατά την επίσκεψη μου τον Νοέμβριο του 2010 στο Βόρειο Έβρο,μία μέρα που έριχνε χιονόνερο, για να ενημερωθώ για την πρόοδο των εργασιών στην Αντιαρματική Τάφρο ένιωσα υπερηφάνεια, για το φρόνημα του Έλληνα..

Ο χειριστής Επιλοχίας του 3ου Λόχου Μηχανικού του γαιοπρωθητου D-7 μου δήλωσε:

«Κύριε Αρχηγέ εάν οι Τούρκοι πάρουν γεφυροφόρα άρματα καλλίτερα από το γερμανικά Leguan, που γεφυρώνει 26,5 μέτρα,τότε να είσθε βέβαιος ότι η Τάφρος από 32 μέτρα πλάτος θα γίνει 40 η και 50 μέτρα και όσο χρειαστεί, αλλά ο Τούρκος δεν θα περάσει με τίποτα..»

Είναι μια σύγχρονη έκφανση του«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» του αδάμαστου Έλληνα Στρατιώτη!!


“Το σύστημα SAMUR είναι ένα σύστημα γεφυρών, το οποίο θα επιτρέψει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να περάσουν από τα υδάτινα ανοίγματα στο πεδίο της μάχης γρήγορα και με ασφάλεια, σύμφωνα με τις ανάγκες τις τακτικής λειτουργίας τους”, αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές. 

Πολλά συστήματα SAMUR μαζί μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν γέφυρα μήκους 150 μέτρων, επιτρέποντας έτσι σε οχήματα και άρματα μάχης να διέλθουν μεταξύ των δύο ακτών.

Το σύστημα αυτό, στοχεύει να μικρύνει το χρόνο διέλευσης των οχημάτων/αρμάτων μάχης το πολύ σε 10 λεπτά, για να μην εκτεθούν οι Τούρκοι στρατιώτες στα εχθρικά πυρά. 

Πιθανόν με όλα αυτά να τέθηκε στο στόχαστρο του Τουρκικού Στρατού μετά τον Έβρο και η υδάτινη τάφρος που άρχισε να φτιάχνεται επί Αρχηγίας του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου στην περιοχή.

Φωτό:Από την κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου 2010

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pentapostagma.gr

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:Η αντιαρματική τάφρος από την ιδέα στην υλοποίηση..

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ΒΙΝΤΕΟ: Φράγκος Φ.-Διάβαση του ποταμού Άρδα ως Διοικητής της Μεραρχίας XVI M/K επιβαίνοντας σε άρμα LEOPARD



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου