Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Τα τρία σενάρια για την έκβαση του πολέμου – Ανάλυση των New York Times

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η έκβαση του πολέμου είναι ότι δοκιμάζεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οι χιλιάδες νεκροί ένθεν και ένθεν είναι τα θύματα της παράνοιας και ανικανότητας των ηγεσιών των ισχυρών του πλανήτη, που δεν ευνοούν να ομονοησουν..

Κατεστραμμένο κτίριο από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Niu-York, στην περιοχή του Ντονέτσκ (AP Photo/Andriy Andriyenko)
Από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η περασμένη εβδομάδα ήταν η χειρότερη για τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στους New York Times ο Τόμας Φρίντμαν, ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει στα ουκρανικά εδάφη χωρίς σοφία, δικαιοσύνη, έλεος ή σχέδιο Β’.
 
Ο αρθρογράφος σημειώνει παράλληλα ότι ένα κεντρικό ερώτημα βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων παρότι είναι δύσκολο να απαντηθεί. «Ακόμη δεν ξέρουμε (πότε θα τελειώσει ο πόλεμος), ωστόσο καθώς διερευνούσα αυτό το ερώτημα στις συζητήσεις μου, διέκρινα τρία πιθανά σενάρια, κάποια εντελώς νέα, κάποια γνωστά, αλλά όλα έρχονται με περίπλοκες και απρόβλεπτες παρενέργειες», γράφει.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου