Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αντίπαλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή εξοπλίζουν με drones Κίεβο και Μόσχα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ενδιαφέρει άμεσα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τα Drones της Τουρκίας, όπως και να τελειώνουν με την επιλογή των antidrones..


Συμπερασματικά

Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία παραταθεί για μήνες ή και χρόνια, δεν θα ήταν έκπληξη εάν ακόμη πιο προηγμένα και θανατηφόρα τουρκικά και ιρανικά drones εμφανίζονταν στον ουρανό πάνω από αυτό το ευρωπαϊκό πεδίο μάχης. Άγκυρα και Τεχεράνη κάλλιστα μπορούν κάλλιστα να εκμεταλλευθούν τη Ουκρανία ως ευκαιρία για να δοκιμάσουν τα καινούργια τους μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα πιο δύσκολο περιβάλλον μάχης.

 Το τουρκικό Akinci θα μπορούσε να κάνει το πολεμικό του ντεμπούτο στην Ουκρανία. Ρωσία και Ιράν, που έχουν διευρύνει τη στρατιωτικο-τεχνική τους συνεργασία από την έναρξη αυτού του πολέμου, μπορεί ακόμη και να αναπτύξουν από κοινού καινούργια drones, αφού οι αξιολογήσουν τις επιχειρησιακές επιδόσεις των ιρανικών μοντέλων σε αυτήν τη σύγκρουση.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο, η εισροή όπλων που κατασκευάζονται στη Μέση Ανατολή σε μια ευρωπαϊκή σύγκρουση είναι ήδη πρωτοφανής στη σύγχρονη Ιστορία. Ούτε η Τουρκία ούτε το Ιράν αναμένεται να σταματήσουν –στο προσεχές μέλλον– να εξοπλίζουν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Πιθανότατα, μάλιστα, να ενισχύσουν ποσοτικά και ποιοτικά αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα στη Μόσχα και στο Κίεβο να συνεχίσουν την πολεμική αντιπαράθεση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου