Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Επιχειρησιακή διαθεσιμότητα μαχητικών αεροπλάνων Ελλάδος – Τουρκίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η ΤΠΑ έχει διαθεσιμότητα στο 60% ποσοστό ικανοποιητικό παρά τις ελλείψεις σε ανταλλακτικα..

Ανάλογη είναι και η αντίστοιχη της Π.Α., όποτε αυτό που μετράει είναι η ποιότητα του προσωπικού και αυτή είναι  συντριπτικά υπέρ των Ελλήνων πιλότων!!

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τελευταίως, η ανθελληνική ρητορική σε επίπεδο ηγεσίας αλλά και η αυξημένη παραβατική αεροπορική δραστηριότητα της Τουρκίας στο FIR Αθηνών, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω των παραλαβών μαχητικών Rafale F3R και αναβαθμισμένων F-16V, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την συζήτηση για το επίπεδο ετοιμότητας της Τουρκικής Αεροπορίας. Διακινείται η άποψη ότι η διαθεσιμότητα των τουρκικών F-16 είναι χαμηλή, εξαιτίας δυσχερειών στην ροή ανταλλακτικών από τις ΗΠΑ.

Προ ημερών, παρουσιάσθηκαν στο κοινό πληροφορίες, προερχόμενες από ελληνικές στρατιωτικές πηγές, για τα ποσοστά διαθεσιμότητος των τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων: σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, επί συνόλου 232 μαχητικών F-16, το ποσοστό διαθεσιμότητος είναι χαμηλότερο του 60% ενώ η μικρή δύναμη των 15 F-4E 2020, χαρακτηρίζεται από διαθεσιμότητα μικρότερη του 50%.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:doureios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου