Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ακόμη ένα νεκρό όρνιο σε αιολικό πάρκο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης συνδέεται άμεσα με την απανθρακοποίηση, άρα και με την απεξάρτηση από το φυσικό αεριο και που αυτό έχει εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακος..

Όσο για τις ανεμογεννήτριες επιβάλλεται, για την εγκατάσταση τους χωροταξικο σχέδιο, για να μην δημιουργούν περιβαντολογικά και οικολογικά προβλήματα..

Η υπέρογκη αύξηση της τιμής του φυσικού επιβάλει την λογική παράταση του χρόνου απολιγνιτοποίησης, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση και στην τιμή της κιλοβατώρας, αλλά και στην απώλεια θέσεων εργασίας ανω των 15.000 στη Δυτική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..

Ομαλή μετάβαση και στροφή στο πράσινο υδρογόνο, που θα δώσει λύσεις στην οικονομία της χώρας, αλλά και στο περιβάλλον..

Περισσότερα από τους ειδικούς..

Άλλος ένας γύπας βρέθηκε νεκρός μετά από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτρια. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένα Όρνιο, στο αιολικό πάρκο «Κυρτόν», που είναι εγκατεστημένο εντός της προστατευόμενης περιοχής «Κοιλάδα Φιλιούρη», στο Νομό Ροδόπης. Το νεκρό πουλί εντοπίστηκε από το προσωπικό της εταιρίας στην οποία ανήκει το αιολικό πάρκο. Οι υπάλληλοι της εταιρίας ενημέρωσαν άμεσα τη Δασική Υπηρεσία για το περιστατικό, το χειρισμό του οποίου στη συνέχεια ανέλαβε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι το πουλί έφερε πολλαπλά κατάγματα, ενώ η αριστερή φτερούγα και το κεφάλι ήταν ακρωτηριασμένα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου