Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Το 1821 και τα χίλια δυο πρόσωπα της “προδοσίας”

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ναι αυτό επεδίωξαν και το πέτυχαν οι γνωστοί συνοδοιπόροι της θολοκουλτούρας και των απίστευτων κατηγόρων των μαρτύρων ΗΡΩΩΝ..

«Έφταιγαν οι Χιώτες για την σφαγή της ΧΙΟΥ» ή το άλλο «τι έπαθαν οι Τούρκοι με την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς»!!

Αυτοί οι αχαρακτήριστοι ήταν οι Πρέσβεις της επετείου των 200 ετων από την Εθνεγερσία του 1821

Αποσπασμα του άρθρου που τα ελάχιστα τους καταμαρτυρεί…

Περιθωριοποίηση των ηρώων του 1821

«Με την πολιτική αυτή, που σκοπό είχε την απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας, επιτεύχθηκε τελικά το… ποθούμενο της περιθωριοποίησης των Ελλήνων ηρώων του ’21 (βλ. αφηρωισμός) και των ηρωικών αγώνων τους από τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι βρήκαν γόνιμο έδαφος ανάπτυξης και διάδοσης πάμπολλα αναληθή στερεότυπα, ψεύδη και δοξασίες εμφορούμενες από ιδεοληψίες που σκίασαν το εθνικό μας ορόσημο με την απομυθοποίηση ή και την αμφισβήτηση ακόμα της ελληνικότητας των αγωνιστών του.»

Σ’ ένα μήνα και κάτι από τώρα κλείνει μια συμβολική, επετειακή χρονιά για την Ελλάδα, η οποία –στο πρόσωπο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″– προσπάθησε να κάνει ένα ιστορικό flashback στο παρελθόν και να βαδίσει στα χνάρια των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξή της.
Δείτε το παρακάτω βίντεο: Καθηγήτριες και φοιτήτριες από το πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης και της Γουανγκτονγκ τραγουδούν το τραγούδι "Ας κρατήσουν οι χοροί" στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου