Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΦΡΑΓΚΟΣ Φ.

 

Μία εμβληματική στιγμή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1838, όταν ο Γέρος του Μοριά, Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανέβηκε στο ιστορικό βήμα της Πνύκας προκειμένου να εκφωνήσει τον περίφημο Λόγο του περί της παιδείας στους νέους της εποχής του. Στα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους τονίζεται η σημασία της συνέχειας και της σημαντικότητας της ενότητας του Έθνους, η σημασία της θρησκείας και η προϋπόθεση της παιδείας. Ο Κολοκοτρώνης καλεί τους νέους να σκλαβωθούν εις τα γράμματά τους. 

Έκτοτε, κανείς δεν έχει ξαναμιλήσει από το βήμα αυτό και ποτέ ξανά, μέχρι την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17.30-20.00, δεν έχει ξανακουσθεί ο Λόγος του Γέρου του Μοριά στην Πνύκα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «NEW YORK COLLEGE», ο Πολιτισμικός Σύλλογος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν αυτή την μοναδική στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

Εκτός από την ανάγνωση του Λόγου του Κολοκοτρώνη, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διαπρεπείς ακαδημαϊκοί, αλλά και πρόσωπα προερχόμενα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι θα αναδείξουν την προσωπικότητα και το έργο του σπουδαίου Έλληνα Αγωνιστή και θα ολοκληρώσουμε με το καλλιτεχνικό μέρος. 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

έχετε εκφράσει το ενδιαφέρον να παραστήτε ως κοινό στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα 27/9/2021, ώρα προσελεύσεως 17.30, στην Πνύκα, με θέμα τον Λόγο του Κολοκοτρώνη στους νέους στην Πνύκα.

Για την παρουσία σας στον χώρο και στην εκδήλωση είναι απαραίτητη, καθ' όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως, ΜΟΝΟΝ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΔΟΣ (ΜΑΣΚΑΣ).

Για τους συντελεστές, ομιλητές, μουσικοί είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως ή γρήγορης δοκιμής (rapid test) καθώς και η χρήση προσωπίδος (μάσκας). Επίσης, απαραίτητο είναι να έχετε κάποιο επίσημο έγγραφο πιστοποιήσεως της ταυτότητός σας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδηγήσεως κ.λ.π.)

https://www.culture.gov.gr/DocLib/grGGSP_epikair_odig_theam_anoixtoi20_09_2021.pdf

Θα σας περιμένουμε!

Διαβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.pdf

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του λογαριασμού του Στρατηγού Φράγκου Φ. στο Facebook στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031285808780

https://www.facebook.com/fragoulisfragos/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου