Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Γιατί η Αθήνα πρέπει να στηρίξει το βουλγαρικό βέτο για τα Σκόπια

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Το αυτονόητο είναι δυσνόητο για τον νυν και πρώην Έλληνα Π/Θ, να στηρίξουν το ΒΕΤΟ της Σόφιας για τον "Μακεδονισμό" των Σκοπιανών.

Ατυχώς «πλανώνται πλάνην οικτράν» , ότι επειδή αποδέχονται τον «εκβιασμό που δεν υφίσταται» έτσι κερδίζουν την εύνοια των Αμερικανών και Γερμανών, για να εξασφαλίσουν μια ακόμη τετραετία ξεπουλώντας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ευτελίζοντας τον Έλληνα…

Ποια ήταν άραγε η αιτία της μακρόχρονης διένεξης Αθήνας-Σκοπίων; Για ποιο λόγο η Ελλάδα κατανάλωσε για δεκαετίες μπόλικο διπλωματικό κεφάλαιο; Για ποιο λόγο σε διαφορετικές περιόδους κατέβηκαν στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες; Τί ήταν άραγε αυτό που μας χώριζε από τους γείτονες; Τα ανωτέρω ερωτήματα συνδέονται με το τωρινό βουλγαρικό βέτο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας.

Ας αρχίσουμε, όμως, από την αρχή. Το πρόβλημα στις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων ήταν το όνομα. Γι’ αυτό έγινε ο πολυετής διπλωματικός πόλεμος. Ποιο όνομα, όμως; Αποκλειστικά και μόνο για το όνομα του κράτους; Προφανώς όχι. Αν με ένα μαγικό τρόπο το γειτονικό κράτος λεγόταν π.χ. Βαρδαρία, αλλά η εθνότητα και η γλώσσα ονομαζόταν “μακεδονική” το πρόβλημά μας θα είχε λυθεί; Η απάντηση είναι ότι θα είχε λυθεί μόνο κατά το ήμισυ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου