Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Οι Αφγανικές Ειδικές Δυνάμεις θα εκπαιδευτούν στην Τουρκία

 Ιστοσελίδα «SAVUNMA tr» της 29 Ιουλίου 2021

     

Το ΝΑΤΟ αρχίζει στην Τουρκία το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Αφγανών στρατιωτών ειδικών δυνάμεων εκτός Αφγανιστάν.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη χώρα, η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα θα ξεκινήσει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ειδήσεις της Deutsche Welle, η πρώτη μονάδα ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, έφτασε στην Άγκυρα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει και είπε ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να μιλήσει για τον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση και άλλες λεπτομέρειες. «Η ολοκληρωμένη υποστήριξη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, περιλαμβάνει τη συνεχή χρηματοδότηση και τη διπλωματική παρουσία, καθώς και την εκπαίδευση των Αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στο εξωτερικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εκπαιδεύει τακτικά Αφγανικά στρατεύματα στο εξωτερικό. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς οι δραστηριότητες εκπαιδευτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ γενικά και η Τουρκία ειδικότερα, θα ανταποκριθούν στους Ταλιμπάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου