Σάββατο 22 Αυγούστου 2026

Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Συρία: Για «κατάφωρη παραβίαση» κάνει λόγο η Δαμασκός – «Ανακριβείς οι αμερικανικές επικρίσεις» σχολιάζει ο Κατς

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν κτυπουν το καθεστώς της Συρίας, αλλά στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα να μην έχει ονειρώξεις για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στέλνοντας αντίστοιχο στην Αθήνα να «κόψει το βήχα» των Τούρκων..

Εικόνα αρχείου από τη Συρία. (Photo by George OURFALIAN / AFP)

Την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στον Λιβανό-αμερικανό influencer Μάριο Ναουφάλ, ο Μπαράκ δήλωσε ότι η επιδρομή μπορεί να είχε σαν στόχο να προκαλέσει σύγκρουση με την Τουρκία, ωθώντας τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Ισραέλ Κατς να απαντήσει το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας τις παρατηρήσεις «γεμάτες ανακρίβειες».

Αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε στα στρατεύματα στη νότια Συρία ότι «παρακολουθούμε τις αλλαγές στο συριακό μέτωπο. Δεν θα επιτρέψουμε σε εχθρικές δυνάμεις να εγκατασταθούν στα σύνορά μας».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου