Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η βασική επιδίωξη για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού! Για να μην σας κοροϊδεύουν…

Να εφαρμοσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η απόφαση ανήκει στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΝ, για τη φρεγάτα που καλύπτει τις επιχειρησιακες ανάγκες τα υπόλοιπα είναι για το «πόπολο» και προς κατανάλωση ..

Η αλήθεια αναλυτικά…
Τα πράγματα στο ζήτημα του προγράμματος των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού δε βαίνουν όπως ακριβώς θα έπρεπε καθώς υπάρχουν θέματα, για τα οποία δεν τηρούνται ή δεν γίνονται τα προβλεπόμενα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Διαγωνισμός

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει εν εξελίξει κανονικός διαγωνισμός, δηλαδή διαγωνιστική διαδικασία, η οποία έχει προκηρυχθεί από τον αρμόδιο φορέα με βάση το νομικό πλαίσιο που υπάρχει γι αυτές τις περιπτώσεις. Με το πρόσχημα ότι μία κανονική διαγωνιστική διαδικασία θα καταναλωνόταν αρκετός χρόνος, αυτή παρακάμφθηκε, έτσι ώστε να υπάρξει ταχύτερΟ αποτέλεσμα. Το ζήτημα όμως είναι ότι το Πολεμικό Ναυτικό, υποτίθεται, ότι αναζητά λύση στο πρόβλημα της ανανέωσης του στόλου του από το μακρινό 2008 και όχι τα τελευταία χρόνια και ήδη έχει παρέλθει αρκετός χρόνος είτε με τις απευθείας συνομιλίες με τους Γάλλους για τις γαλλικές Belh@ara, είτε τώρα που υπάρχουν περισσότερες προτάσεις και παλιότερα με τις FREMM για όσους θυμούνται.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου