Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Οι φοιτητές από SISU και GDUFS τραγουδάνε για την ελληνική Εθνική Γιορτή(βίντεο)



Με αφορμή τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης την 25η Μαρτίου, οι φοιτητές και οι καθηγητές από τα τμήματα νεοελληνικών σπουδών του SISU και του GDUFS τραγουδάνε μαζί online. Λένε το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου.

Όπως είπε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Σαγκάη στα εγκαίνια της Έκθεσης Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων, «Η Ελλάδα, είχε από τη δημιουργία της έως και σήμερα το προνόμιο ή την ατυχία, όπως το εκλαμβάνει κανείς, να αναμετριέται με προκλήσεις αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους της αλλά ευθέως ανάλογες της μακράς ιστορίας της. Προκλήσεις οι οποίες ξεπερνούσαν τα στενά γεωγραφικά της όρια, προκλήσεις στις οποίες οι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι.»

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το φως του δυτικού πνεύματος για τον αρχαίο πολιτισμό της. Ωστόσο, η πνευματική παρακαταθήκη της σύγχρονης Ελλάδας για την Δύση είναι εξίσου σημαντική διότι απηχεί στις μέρες μας έναν αντίλαλο που έρχεται από τα βάθη του αρχαίου παρελθόντος της, έναν αντίλαλο που υμνεί την ελευθερία ως την υπέρτατη ανθρώπινη αξία. Η Ελλάδα είναι συνώνυμη της ελευθερίας, ελευθερίας όχι μόνον εθνικής αλλά και πνευματικής. Το σύνθημα των επαναστατημένων Ελλήνων ήταν «ελευθερία ή θάνατος» και ο εθνικός της ύμνος, ονομάζεται «Ύμνος προς την Ελευθερία».

Χρόνια Πολλά και Ζήτω η Ελλάς! 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:el.shisu.edu.cn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου