Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Διερευνητικές συνομιλίες: Η ώρα της αλήθειας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Παράδοση Ελλάδος και Κύπρου άνευ όρων στην Frau Merkel, για να μην αποκτήσει ΠΟΤΕ κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα η δύσμοιρη Ε.Ε., διότι αυτό αντίκειται στην νοσηρή αντίληψη της οικονομικής ηγεμονίας του Βερολίνου, για να διαφεντεύει ίδια τα οικονομικά αδύναμα κράτη- μέλη!!!

Του Γεωργίου Παπασίμου

Χωρίς καμία αμφιβολία, η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών της Τουρκίας με την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη αποτέλεσαν βασικό μέσο για την προώθηση των τουρκικών στοχεύσεων, που ήταν η αποφυγή των κυρώσεων από την Ε.Ε. καθώς και η τουρκική προσέγγιση με την νέα διοίκηση Μπάιντεν. Πράγματι, χάριν αυτών, ενδυναμώθηκε ισχυρά ο φιλοτουρικικός άξονας στην Ευρώπη με πρωτεργάτη την Γερμανία για τον οριστικό ενταφιασμό των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι έχει κουρελιάσει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο μελών της Ε.Ε., Ελλάδος και Κύπρου. Παράλληλα, πέτυχε σε αρκετό βαθμό την λείανση των αμερικανικών πιέσεων, όπως διαφαίνεται από τη θέση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικού στις πρόσφατες συζητήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο οποίος επαναδιατύπωσε την γνωστή θέση, ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος της Δύσης.

Και ενώ υπήρξε ανακούφιση και εφησυχασμός στην Αθήνα και στην φοβική της ελίτ, το καθεστώς Ερντογάν δεν άργησε να επανέλθει στα προ της εικονικής αναδίπλωσης του δεδομένα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου