Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

H νέα πρόταση των Γάλλων για τις φρεγάτες – Ρελάνς των Αμερικανών περιμένει η Αθήνα – Η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν αποφασίζει για τα Arleigh Burke

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην εισήγηση του Πολεμικού ναυτικού για τη νέα φρεγάτα.. και ουδείς έτερος!!

Άκρως δελεαστική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρόταση των Γάλλων και της Naval Group για τη νέα φρεγάτα του Στόλου. Το Παρίσι επανήλθε τις τελευταίες ημέρες του 2020 και πρότεινε στο Πολεμικό Ναυτικό ένα deal το οποίο προβλέπει τη πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών Belhara με κόστος 3,5 δις. ευρώ.

Η νέα Γαλλική πρόταση προβλέπει δύο φρεγάτες Belhara με διαμόρφωση FDI όπως δηλαδή τις έχει παραγγείλει το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό και ακόμη δύο «φορτωμένες» με επιπλέον οπλικά συστήματα όπως επιθυμεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Η πρόταση δεν περιλαμβάνει το κόστος των όπλων τα οποία θα παραγγείλει η Αθήνα με τους Γάλλους να αποδεσμεύουν και τους «φονικούς» Scalp Naval εάν τους επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Η νέα Γαλλική πρόταση ρίχνει σημαντικά το κόστος αφού αντί για δύο προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών και μάλιστα τουλάχιστον μία από αυτές δεν έχει αντίρηση να κατασκευαστεί σε Ελληνικό ναυπηγείο εάν υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις. Και έρχεται να ανταγωνιστεί την Αμερικανική πρόταση για τις τέσσερις MMSC και μάλιστα με πλοία τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στα χαρακτηριστικά τα οποία επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:infognomonpolitics.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου