Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά...

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όταν οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τότε καμμία ωραιοποίηση δεν αλλάζει την εικόνα της οικονομικής καταστροφής στα δέκα χρόνια των μνημονίων.

Το ερώτημα είναι ότι με μόνο πρόσοδο από τουρισμό και ακατάπαυστο δανεισμό και τη μετανάστευση των νέων είναι παράγοντες που δεν προμηνύουν ανάκαμψη του ΑΕΠ..

Εδώ δεν τολμούν να κλείσουν τον Θερμαϊκό κόλπο με ευθείες γραμμές βάσης ή να ανακηρύξουν την ΑΟΖ και διαπραγματεύονται τον Εθνικό πλούτο των υδρογονανθράκων και πάνε σε διερευνητικές με την Τουρκία..

Του Κώστα Στούπα

1) Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά...

Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει για το 2020 ύφεση περί το 10% η οποία θα είναι η μεγαλύτερη εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα θα θυμίζει τις εποχές της χρεοκοπίας που έφεραν τη "Χρυσή Αυγή" στη Βουλή και έκαναν τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό και τους κ.κ. Λαφαζάνη και Χαϊκάλη υπουργούς...

Η Ελλάδα κατά τη δεκαετία της κρίσης υπέστη σωρευτικά μια μείωση του ΑΕΠ της τάξης του 25%. Το 10% της ύφεσης του 2020 προστίθεται σε αυτήν τη χαμένη δεκαετία.

Το 2020 το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 162-165 δισ. ευρώ. Το 2000 το ελληνικό ΑΕΠ ήταν περί τα 140 δισ. ευρώ, το 2008 είχε ξεπεράσει τα 240 δισ. και το 2021 ξεκινάμε από τη βάση των 160-165 δισ. ευρώ...

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου