Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Η μόνη διαφορά Ελλάδος και Τουρκίας η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ανατρέπεται με το «συζητάμε μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες»

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ Ή ΑΠΕΝΕΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το άρθρο του κυρίου Ταξίαρχου της Π.Α. είναι ιδιαίτερα επωφελές, γιατί αναλύει τις Ελληνικές θέσεις του ΥΠΕΞ, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Δεν γίνεται ουδεμία αναφορά,γιατί επισπεύδουμε στις διερευνητικές του 61ου γύρου στην Κωνσταντινούπολη δίχως να απαιτήσουμε:

  • Καθορισμό των θεμάτων συζήτησης στις διερευνητικές ( ατζέντα)
  • Αποχώρηση των Τούρκων απο την Αμμόχωστο
  • Κατάργηση του αστείου Casus belli , ως αιτία πολέμου, εάν η ΕΛΛΑΣ ασκήσει το απόλυτα μονομερές δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών ΥΔΑΤΩΝ στα 12 ν.μ.σύμφωνα με το Δ.Δ.Θαλάσσης (UNCLOS).
  • Αποχώρηση της Ελλαδος αν τεθούν θέματα γκρίζων ζωνών, αποστρατιωτικοποίησις νήσων, διεκδίκηση νήσων , Θράκης, εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστών, αλλαγή Ορίων F.I.R.,κ.λ.π.

Κανένας δεν προβληματίζεται απο τους πρόθυμους του διαλόγου, ότι η Άγκυρα το πράττει απλά ως διαφυγή μετά την δεινή της διπλωματική θέση στη διεθνή κοινότητα και τελικά να την ΑΠΕΝΕΧΟΠΟΙΗΣΕΙ η ίδια η Αθήνα, για την επεκτατική μαξιμαλιστική επιθετική της συμπεριφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο , ώστε να επιτρέψει σε Βερολίνο και συμπαραστάτες του να μην επιβάλλουν τις κυρώσεις τον Μάρτιο..!!

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Οι εθνικές μας θέσεις (από την σελίδα του ΥΠΕΞ ) σχετικά με τις τουρκικές διεκδικήσεις…

«Τις προαναφερόμενες αμφισβητήσεις, η Τουρκία προωθεί στην πράξη με μεθόδους και πρακτικές που αντίκεινται στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (απειλή πολέμου, βίαιες παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου που πραγματοποιεί ακόμα και με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη και μάλιστα υπεράνω κατοικημένων νησιών κλπ.).

Πώς απαντά η Ελλάδα στην τουρκική στάση; Η Ελλάδα είναι αυστηρώς προσηλωμένη στην αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί με δήλωσή της τη γενική υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο κείμενο αυτής,

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου