Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΕΦ. SPY της 6/12/2020-Συμπτώσεις για τους Μυστικούς

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: 

Έτσι λειτουργεί ακριβώς και η επιλογή των Διοικητών των Υπηρεσιών πληροφοριών στην Ελλάδα, και είναι ανέκδοτο ότι όλοι είναι «άριστοι γνωστές» της Τουρκίας ...

     Σιγά να μην ασχολούμαστε με την πλέον ΦΙΛΙΚΗ γειτονική χώρα, που είναι η «Μάστιγα της Ασιας» σύμφωνα με το βιβλίο του George Horton του Γενικου Πρόξενου των ΗΠΑ στη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922..(Σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο).

Συμπτώσεις για τους Μυστικούς

Εχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι και οι τρεις  επικεφαλείς των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα. 

Τόσο η Τζίνα Χάσπελ, αρχηγός της CΙΑ από το 2018, όσο και ο Μπερνάρ Εμιέ, διοικητής της γαλλικής DGSE από το 2017, αλλά και ο Ρίτσαρντ Μουρ της ΜΙ6. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχουν στο πρόσφατό παρελθόν εκπροσωπήσει τις χώρες τους ως πρεσβευτές στην Αγκυρα. Η τουρκομόθεια αναδεικνύεται σε μεγάλο προσόν, δεδομένης της στρατηγικής θέσης της γείτονος, αλλά και του κομβικού της ρόλου στη μεγαλύτερη μυστική επιχείρηση των τελευταίων ετών, που ήταν η μαζική μεταφορά οπλισμού και στρατολο- γημένων εθελοντών στη Συρία για την ανατροπή του καθεστώτος 'Ασαντ. Πρόσφατα, ο Βρετανός Αρχικατάσκοπος Ρίτσαρντ Μουρ ανελαβε το καθήκοντα του, αντικαθιστώντας τον σερ Αλεξ Γιάνγκερ, όταν και εργαζόταν για την ΜΙ6 από το 1987. Κατάφερε μάλιστα να εκτόπισει τον θεω- ρούμενο ως φαβορί Τομ Χερντ, στέλεχος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών και συμμα- θητή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο καλλεγιο του Ήτον. 

Γεννημένος στην Τρίπολη της Λιβύης το 1963 ο Ρίτσαρντ Μουρ, σπούδασε στην Οξφόρδη και στο Χάρβαρντ, υπηρέτησε σε διάφορά πόστα του Φορειν 'Οφις, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας στην Άγκυρα (ως επιτετραμμένος το 1990-1992 και ως πρέσβης το 2014-2017). 

Από αυτή την άποψη, δεν είναι παράδοξο που η πρώτη αποστολή του Ρίτσαρντ Μουρ στο εξωτε-τερικό ως αρχηγού της ΜΙ6 ηερκλαμβονε την Άγ- κυρα. με την επίσκεψη να πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου, όπου είχε συνεργασία με τον εξ' απορρήτων του Ερντογάν, ίμπρακίμ Καλίν. 

Πηγή:ΕΦ SPY της 06/12/2020

Διαβάστε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο του George Horton του Γενικου Πρόξενου των ΗΠΑ στη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922 η «Μάστιγα της Ασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου