Εφημερίδα «Σταρ» της 22 Δεκ 2020
Πυροβολαρχία SİPER! Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά: Καταστρέφει άμεσα, μοιάζει με S-400
Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η δομή της Πυροβολαρχίας SİPER, που αύξησε τις προσδοκίες για το μέλλον και πρόκειται για ένα εγχώριο και εθνικό σύστημα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας. Ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής Oğuz, το αξιολόγησε ως εξής: «Σύμφωνα με το δημοσιευθέν οπτικό σύστημα εργασίας του «SİPER», το έργο διαθέτει εγκατάσταση τύπου S-400». Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Τούρκοι μηχανικοί μπορούν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στο SİPER σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η μαζική παραγωγή του έργου «Hisar Α+» συνεχίζεται με αμείωτα βήματα σ’ αυτόν τον τομέα.
Ο Serhat Gençoğlu, επικεφαλής της Δνσης αεροπορικής άμυνας και διαστήματος της αμυντικής βιομηχανίας της προεδρίας, μοιράστηκε για πρώτη φορά τη δομή της Πυροβολαρχίας του περιφερειακού συστήματος άμυνας και αεροπορικών πυραύλων SİPER, στο συνέδριο της αμυντικής βιομηχανίας του Εσκίσεχιρ.
Στην εικόνα που μοιράστηκε ο Gençoğlu, η υποδομή του οικοσυστήματος όπως ο έλεγχος του στόλου, η εκτόξευση πυραύλων, το ραντάρ αναζήτησης και το όχημα σταθμών επικοινωνίας, που θα ανήκει στο SİPER, παρουσιάζεται στο κοινό.
Εντάξει, αλλά ποιες λεπτομέρειες μας δίνει το οπτικό για το σύστημα SİPER? Αυτό το σύστημα για την Τουρκία, που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην αεροπορική άμυνα μεγάλης εμβέλειας, θα είναι αρκετό ?
Ο Αναλυτής Πολιτικής Άμυνας Oguz Turan, αξιολόγησε την ομπρέλα εναέριας άμυνας της Τουρκίας στο TRT Haber.
Η δομή της Πυροβολαρχίας της SIPER έγινε σαφής με αυτήν την εικόνα
που κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά
Θα χρησιμοποιείται ως ένας φορέας παρόμοιος των S-400
Σύμφωνα με τον Turan Oğuz, βάσει του κοινού συστήματος εργασίας του SΙPER, το έργο διαθέτει εγκατάσταση παρόμοια με τους S-400.
Σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου στόλου και ένα ραντάρ αναζήτησης στόλου στο SΙPER, ο Oğuz είπε ότι κάθε μία από τις 2 Πυροβολαρχίες που συνδέονται με το στόλο, διαθέτει ραντάρ ελέγχου πυρός και κέντρο ελέγχου πυρός.
Οι Πυροβολαρχίες μπορεί να βρίσκονται η μια μακριά από την άλλη
Σύμφωνα με τον Oğuz, το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ, είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένων συστημάτων επικοινωνίας εντός του συστήματος. Λέγοντας, ότι «Οι Πυροβολαρχίες μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση η μια από την άλλη» ο Oğuz είπε τα εξής:
«Στο SİPER, η δυνατότητα τοποθέτησης των Πυροβολαρχιών σε διαφορετικά μέρη, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουμε ακόμη πολλά στοιχεία για το SΙPER, αλλά οι πληροφορίες ότι οι Πυροβολαρχίες μπορούν να βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, κοινοποιούνται στο κοινό για πρώτη φορά, έστω και έμμεσα. Φυσικά, δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη πληροφορίες σχετικά με την απόσταση μεταξύ τους».
Οι Πύραυλοι μπορεί να είναι με κεφαλή RF
Είναι δύσκολο να πούμε από τώρα κάτι για τους πυραύλους, αλλά σύμφωνα με την τελευταία κοινόχρηστη εικόνα, μπορούν να επιλεγούν πύραυλοι με ενεργό ραντάρ κεφαλής (RF).
Για να εξηγήσω λίγο περισσότερο, οι αναγνώστες μπορεί να σκεφτούν αυτό το σύστημα περίπου ως ένα ιπτάμενο ραντάρ. Το σύστημα στέλνει ένα κύμα στην αντίθετη πλευρά και ακολουθεί τον στόχο σύμφωνα με το κύμα ραντάρ από την αντίθετη πλευρά».
Η Τουρκία, έχει δοκιμάσει τους S-400 που αγόρασε για αεροπορική άμυνα μεγάλης
εμβέλειας στη Σινώπη
Θα εξασφαλιστεί προσαρμογή στη δομή κεντρικού δικτύου
Σύμφωνα με τον αναλυτή αμυντικής πολιτικής Turan Oğuz, αξίζει να σημειωθεί ότι το SIPER μπορεί να λάβει πληροφορίες από άλλες πλατφόρμες, μέσω συνδέσμου δεδομένων και μπορεί να συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ραντάρ RADNET.
Επιπλέον, το SİPER θα συνδεθεί με συστήματα υψηλών εντολών Δκσεως και θα μπορεί να ενσωματωθεί στο δίκτυο ραντάρ του ΝΑΤΟ μέσω του συνδέσμου 16. Από την άλλη πλευρά, για παράδειγμα θα είναι δυνατή η ανταλλαγή άμεσων πληροφοριών μεταξύ των SΙPER και των μαχητικών αφών και πολεμικών πλοίων.
Η πλέον προηγμένη τεχνολογία μεταξύ παρομοίων
«Υπογραμμίζοντας ότι το SΙPER θα έχει την πλέον προηγμένη τεχνολογία μεταξύ των ομολόγων του, ο Oğuz είπε: «Ίσως επειδή το αναπτύσσουμε για πρώτη φορά, οι πύραυλοι μπορεί να είναι λίγο βαρύτεροι και μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους τους στην αρχή. Αλλά μετά την παραγωγή ενός προϊόντος που κάνει την Τουρκία να αναπτύσσεται γρήγορα, το είδαμε πολλές φορές. Οι Τούρκοι μηχανικοί θα κάνουν πολύ αποτελεσματικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα με παρόμοιο τρόπο στο SİPER».
Όταν ζητήσαμε πληροφορίες για το εύρος του συστήματος, ο Oğuz είπε: «Το SİPER, όπως δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Nurettin Canikli το 2018, θα ξεκινήσουμε με πυραύλους αεροπορικής άμυνας εμβέλειας 70-90 χιλιομέτρων και στο μέλλον θα δούμε πυραύλους αεροπορικής άμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας και στη συνέχεια αντι-βαλλιστικούς πυραύλους. Είναι ένα σύστημα που θα συνεχίσει να ωριμάζει συνεχώς και γρήγορα».
Το Hisar Α+ θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ομπρέλα αεροπορικής
άμυνας της Τουρκίας και μπήκε στη σειρά παραγωγής
Η ομπρέλα της αεροπορικής άμυνας θα πρέπει ν’ αναπτυχθεί περισσότερο
Ο Oguz, στο ερώτημα μας, μαζί με το SΙPER, σε τι κατάσταση θα έρθει η ομπρέλα της αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας, απάντησε ως εξής:
«Βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι απειλές αλλάζουν και αυξάνονται συνεχώς, και συνεπώς προκύπτουν νέες ανάγκες στα συστήματα αεράμυνας. Η Τουρκία, με το «Korkut», την οικογένεια των «Hisar» και το «SİPER», δείχνει μια ανάπτυξη. Ωστόσο, πρέπει να αναπτύξουμε γρήγορα τόσο αμυντικά συστήματα συμβατά με απειλές νέας γενιάς όσο και ένα πολύ ολοκληρωμένο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης που υποστηρίζεται από δορυφόρους προειδοποίησης υπερύθρων ακτίνων. Η Τουρκία είναι σε μια περίοδο, που ξεκινούν τα έργα της προς αυτήν την κατεύθυνση. Εάν μπορεί να παράσχει εξωτερική υποστήριξη, θα παραδώσει προϊόντα στον τομέα πιο γρήγορα και, εάν όχι, θα συνεχίσει τα αναπτυξιακά έργα με τις δικές του προσπάθειες. Τώρα δεν υπάρχει καμία επιστροφή από το σημείο που επιτεύχθηκε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου