Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία πλησιάζει στα όρια της έκρηξης

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Έχει παράδοση κύριε Ερντογάν η Τουρκία με τον απαγχονισμό του Μεντερες εμπνευστή του προγκρόμ των Ελλήνων της Πόλης στα Σεπτεμβριανά της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ..

Μία παραπομπή του Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα υποδείκνυε ότι το κράτος δικαίου και η φιλελεύθερη διεθνής τάξη πραγμάτων θα θριαμβεύουν πάντα

ΜΑΪΚΛ ΡΟΥΜΠΙΝ*

Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σόκαρε το κοσμικό κατεστημένο της Τουρκίας και ανήλθε στην εξουσία. Το ότι οι ισλαμιστές κέρδισαν μία τεράστια πλειοψηφία στο τουρκικό Κοινοβούλιο αντανακλούσε λιγότερο τον θρησκευτικό προσανατολισμό του εκλογικού σώματος εκείνη τη χρονική στιγμή και περισσότερο την αποστροφή του τόσο για τη διαφθορά του κατεστημένου όσο και για την κακοδιαχείριση των οικονομικών από τους κυβερνώντες πολιτικούς. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η Τουρκία είδε τα ξένα συναλλαγματικά της αποθέματα να αιμορραγούν και μέσα σε μόλις μία ημέρα τον Φεβρουάριο του 2001, η τουρκική λίρα υποχώρησε κατά το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου