Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Προβολή της τελευταίας κατάστασης της «ναυαρχίδας» της Τουρκίας-TCG Anadolu

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ο αναθεωρητισμος του υπερφίαλου Ερντογάν τον οδηγεί σε ένα ξέφρενο εξοπλιστικό πρόγραμμα και στα πλαίσια αυτά είναι το μεσαίο αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU, που πρόκειται να παραδοθεί στο ΤΠΝ το 2022..
Δηλώσεις εντυπωσιασμού και απειλές σε καθημερινή βάση των κυβερνητικών παραγόντων εναντίον των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου με στόχευση κυρίως εναντίον Ελλαδος και Κύπρου, για να καθησυχάσουν τον χειμάζοντα τουρκικό λαό..
Ισχύει για τους αγεωγράφητους,  ότι η Ελλάδα διαθέτει τα ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ της και ο Ακαρ “σκούζει για αποστρατικοποίηση16 νησιών ..
Ήλθε και αυτός ο Μπορελ να συζητά με τον Τσαβούσογλου  για την κατάργηση του αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλαδος να επέκτεινει  τα  Χωρικά της  Υδάτα στα 12 ν. μ..
Αυτό λέγεται Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση που εξάγει η Μερκελ τα όπλα της στην Τουρκία και από εκεί στη Λιβυη και όχι μόνον..
Πως να μην κάνουν πλάτες στον παραδοσιακό τους σύμμαχο τον Επιτήδειο ουδετερο σε όλους τους πολέμους οι πρώην Χιτλερικοί..
Τα σημαντικότερα  Ελληνικά Αεροπλανοφόρα με σκούρο ΜΠΛΕ χρώμα!!!
Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 6 Ιουλ 2020

Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαρνάκ, επισκέφθηκε και εξέτασε στον τόπο κατασκευής το αμφίβιο επιθετικό σκάφος πολλαπλών χρήσεων «TCG Anadolu», για το οποίο είπε ότι την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται να παραδοθεί στο ΤΠΝ και να φέρει την Τουρκία στην παγκόσμια ναυτική δύναμη.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Βαρνάκ, που πραγματοποίησε έρευνες στο ναυπηγείο «Sedef» στην Τούζλα Κων/πολης, όπου συνεχίζεται η κατασκευή του πλοίου «TCG Anadolu», το οποίο  θ’ αυξήσει τις δυνατότητες των υπερπόντιων στρατιωτικών επιχειρήσεων και των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των ΤΕΔ.



Ο Βαρνάκ δήλωσε ότι το αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων που παρήχθη για πρώτη φορά στην Τουρκία, θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο σε χωρητικότητα, το οποίο θα εισέλθει στη δομή του ΤΠΝ. Ο Βαρνάκ ανέφερε  ότι το πλοίο μπορε να μεταφέρει περίπου 100 ομάδες αμφίβιων αποστολών, συμπεριλαμβανομένων εθνικών αρμάτων και θωρακισμένων οχημάτων, και περισσότερα από 30 αεροπορικά μέσα, ανάλογα με την αποστολή. Είπε επίσης ότι τα τακτικής κατηγορίας μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα, αν και δεν μπορούν να κάνουν κάθετη απογείωση και προσγείωση, επεσήμανε ότι είναι δυνατή η απογείωσή τους από το πλοίο και πρόσθεσε: «Αυτό το πλοίο θα προσθέσει σημαντικές δυνατότητες στην Τουρκία να γίνει παγκόσμια δύναμη».

Το πλοίο «TCG Anadolu» έχει:

- Μήκος 232 μέτρα
- Πλάτος 32 μέτρα
- Ύψος 58 μέτρα
- Κατάστρωμα βαρέων οχημάτων 1410 τετραγωνικά μέτρα
- Κατάστρωμα ελαφρών οχημάτων 1880 τετραγωνικά μέτρα
- Πισίνα πλοίου 1165 τετραγωνικά μέτρα
- 6 περιοχές προσγείωσης και ράμπες απογείωσης
- Κατάστρωμα πτήσης 5440 τετραγωνικά μέτρα και
- Υπόστεγα 900 τετραγωνικών μέτρων.

Το πλοίο, ανάλογα με τις απαιτήσεις της ομάδος καθηκόντων, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 30 αεροπορικά μέσα συμπεριλαμβανομένων 6 μαχητικών αεροσκαφών, 4 Ε/ΕΠ, 8 Ε/Π μεσαίου φορτίου, 2 Ε/Π γενικής χρήσης Seahawk και 2 μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα, με δυνατότητες καθέτου απογειώσεως και προσγειώσεως. Ωστόσο, οι απαραίτητες υποδομές και οι ενδιάμεσες ανάγκες συντήρησης γι’ αυτά τα μέσα,  μπορούν επίσης να καλυφθούν επί του σκάφους.

Διαθέτει και νοσοκομείο

Το πλοίο «TCG Anadolu», θα είναι σε θέση να μεταφέρει ένα αμφίβιο Τάγμα με τα απαραίτητα οχήματα μάχης και υποστήριξης σε περιοχές κρίσης, χωρίς υποστήριξη από την κύρια βάση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θάλασσες. Πάνω στο πλοίο θα υπάρχουν 3 κέντρα πολεμικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων το ένα μπορεί να διατεθεί στο ΝΑΤΟ και σ’ αυτό το πλωτό στρατόπεδο, θα μπορούν να υπηρετούν τουλάχιστον 1223 άτομα προσωπικό. Στα πλαίσια του έργου, θα αποκτηθεί ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων δεξιοτήτων, όπως επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές από την πατρίδα, ιατρική υποστήριξη σε περίπου 1000 άτομα με 2 πλήρεις χειρουργικους χώρους, 14 μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εγκαύματος, σε περίπτωση  αεροπορικών επιχειρήσεων, χωρίς να εξαρτώνται από τις βάσεις άλλων χωρών.

Το πλοίο «Anadolu»,  έπλευσε  για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πισίνα για την εγκατάσταση του συστήματος πρόωσης. Μετά την ολοκλήρωση των λιμενικών και ναυτικών δοκιμών, το «Anadolu»  σχεδιάζεται να παραδοθεί στην Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων τον επόμενο χρόνο.  Η Ενοποίηση και συναρμολόγηση όλων των συστημάτων έχει πραγματοποιηθεί και οι δοκιμές και οι εμπειρίες έχουν ολοκληρωθεί.
Μετάφραση Συνεργάτης"χωρίς όνομα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου